TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Skidrager zonder pano-dak?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Carl Leermakers, Jan 25, 2016.

 1. Carl Leermakers

  Joined:
  Nov 24, 2013
  Messages:
  329
  Location:
  Europe
  Dit wordt mogelijk het kortste draadje ooit op dit forum, maar soit: weet iemand of je een skidrager (of bij uitbreiding fietsdrager, kayakdrager, surfplankdrager etc.) kan plaatsen op een niet-pano dak?

  Ik dacht aan een magnetische skidrager, tot ik bedacht dat het dak wellicht in aluminium is, en dus nogal ongevoelig voor magneten...

  Wat surfen bracht mij bij seasucker.com, die alvast wel een leuk promotiefilmpje heeft. Iemand ervaring met deze oplossing (of een andere)?
   
 2. flatlander

  flatlander Member

  Joined:
  May 12, 2015
  Messages:
  193
  Location:
  Den Haag
  Er zijn volgens mij legio dakdragers (geweest) die met een simpele vacuum/zuignap werken. Althans, in mijn beleving heb ik het heel vaak gezien.
   
 3. Janc

  Janc Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  706
  Location:
  Tinte
  Heb zoiets weleens geprobeerd maar dezelfde dag weer terug gebracht, je mocht niet harder dan 120, plus moest je een soort veiligheidstouwtje tussen portier klemmen voor het geval het spul van het dak schoot. Lag ook niet mooi aan op het dak (was niet op de tesla), kortom skies maar achter stoelen gezet voelde stuk veiliger.
   
 4. Carl Leermakers

  Joined:
  Nov 24, 2013
  Messages:
  329
  Location:
  Europe
  Janc - je spreekt over magnetische dragers neem ik aan. Je hebt er van dat soort aan 29,99 EUR, en die werken trouwens niet met een Tesla-dak. Die Seasucker-dingen kosten tien keer zoveel, dus die zijn dan vermoedelijk ook iets anders qua kwaliteit. Hebben overigens ook geen veiligheidstouwtjes.

  En skis achter de stoelen zetten (tegen de ruit van een achterdeur aanleunend) gaat niet bij de MS, jammer genoeg; je moet echt wel eerst een derde van de achterbank platleggen om de skis erin te krijgen. En dat gaan de twee passagiers achterin minder leuk vinden.
   
 5. BobbyKings

  BobbyKings Blue M3P-FSD

  Joined:
  Oct 1, 2015
  Messages:
  2,315
  Location:
  Voorburg, Netherlands
  Als ik jou was zou ik gewoon ski's huren op bestemming. Ben je ook niet zo'n suffe Hollander met out of fashion ski's van meer dan 2 jaar oud en scheelt een hoop heisa.
   
 6. Carl Leermakers

  Joined:
  Nov 24, 2013
  Messages:
  329
  Location:
  Europe
  Tja, de vraag was niet echt of ik op een suffe Hollander lijk (alle commentaar over dàt onderwerp is ook welkom, maar dan liefst via PM :)), maar of iemand een skidrager kent voor een non-pano Tesla dak. Anyone?
   
 7. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,685
  +1 :biggrin:
   
 8. Devils son

  Devils son Active Member

  Joined:
  Dec 31, 2013
  Messages:
  1,640
  Location:
  Omgeving Eindhoven
  Sorry dat ik even off topic ga, maar de opmerking over "out of fashion ski's" roept mij toch op tot een reactie. Het zijn juist de locals die vaak met ouder materiaal skiën. De reden is simpel: zij zijn nl. prima in staat om te begrijpen dat een ski niet ineens veel beter gaat presteren doordat er een andere print op zit.

  Huren is interessant voor de gemiddelde hollander die vooral bezig is met apres ski (wellicht dat aan de toog pronken met de laatste print interessant is?) en die slechts enkele dagen op de latten staat (paar uurtjes, niet teveel), eigenlijk niet kan skiën en voor wie het dus ook niet uitmaakt wat voor ski die onder heeft (behalve dan de laatste print kennelijk).

  De winterSPORTER zal echter in de meeste gevallen gewoon zijn eigen ski's willen om uiteenlopende redenen.

  En dan nu on topic: er bestaan magnetische dakdragers. Ik vind ze zelf alleen geschikt voor gebruik ter plekke (en zelfs dan...). Als je het overweegt monteer ze dan alleen nadat je de dragers en het dak vuilvrij gemaakt hebt, dan is de kans op krassen iig kleiner.

  Alternatief (duurder, maar wel veelzijdiger) is een "dakkoffer" voor op de trekhaak. Moet je natuurlijk wel een trekhaak monteren op de Tesla, maar dat schijnt te kunnen. Wel even kijken of jouw ski's daar in passen (ik ken het concept alleen van voorbij zien komen).
   
 9. JvdS

  JvdS Member

  Joined:
  Sep 4, 2015
  Messages:
  12
  Location:
  Den Haag, Nederland
  dat is precies de reden dat ik voor pano dak heb gekozen,
  magnetisch gaat niet bij tesla
  zuignappen zou ik je niet aanraden.
  maw geen alternatief
   
 10. Highkick

  Highkick Grinning SRV-man

  Joined:
  Nov 22, 2013
  Messages:
  233
  Location:
  Oirschot

  Ik lees op Whispbar dakdragerset voor Tesla Model S het onderstaande:

  Dit aluminium dakdrager set kan op elke Model S met en ook voor de Tesla zonder panorama glazen dak.

  Of het klopt?
   
 11. ERvee

  ERvee member

  Joined:
  Oct 12, 2014
  Messages:
  1,121
  Location:
  Nieuwegein, The Netherlands
  Zover ik weet niet, zuignappensysteem zou moeten werken mits idd van een goed merk.

  Heb zelf ook panodak en nog n skibox liggen. Echter gaat dan m'n verbruik flink omhoog, ben toch al niet de meest zuinige rijder dus daar zit wat twijfel.
   
 12. HWS

  HWS Well-Known Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  7,189
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Daar zou ik graag foto's van zien. Heb net weer het panodak genomen alleen om die reden. Vind m mooier en een stuk exclusiever zonder.
   
 13. Janc

  Janc Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  706
  Location:
  Tinte
   
 14. Carl Leermakers

  Joined:
  Nov 24, 2013
  Messages:
  329
  Location:
  Europe
  #14 Carl Leermakers, Mar 2, 2016
  Last edited: Mar 2, 2016
  Na nog wat zoekwerk deze avond heb ik niets anders gevonden, qua 'serieuze' skidrager op een non-pano dak, dan de SeaSucker. Na een mailtje naar hen konden ze dit vrij snel vanuit hun Hongaarse agent in Europa leveren, @ 475 EUR, inclusief BTW en transport naar België. Niet bepaald goedkoop, maar een monopolie is nu eenmaal een monopolie :). Voor wie er ook één wil: mailtje naar Peter ([email protected]).
   
 15. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,570
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Wel een stuk goedkoper dan een pano dak..
   
 16. Janwillem

  Janwillem Member

  Joined:
  Nov 6, 2015
  Messages:
  322
  Location:
  Leiderdorp, Netherlands
  #16 Janwillem, Mar 3, 2016
  Last edited: Mar 3, 2016
  Wij hebben het nog goedkoper opgelost: gewoon de ski's achterin. Past makkelijk. Wij hebben 2 paar ski's en 2 snowboards schuin achterin gehad zonder de bank naar voren te hoeven klappen. Geen enkel probleem. Bij langere ski's kun je ze ook nog in de bak onderin de kofferbak steken, met de deksel weggelaten, vervolgens schuin op de rugleuning laten leunen. Wij hadden vroeger een grote skibox op onze vorige auto en die zat altijd helemaal propvol inclusief de auto, de kinderen kon je er nog net in wurmen. Nu met de Tesla niks op het dak en meer bagage mee kunnen nemen, zonder ook maar iets op de achterbank. Ook nog makkelijk zicht naar achteren. Onwerkelijk hoeveel erin gaat.
   
 17. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,570
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Heb ik idd ook gedaan, paste makkelijk in de achterbak(160cm snowboard). Alleen als je moet rijden met natte spullen op locatie lijkt het me wel fijn als die op het dak kunnen..
   
 18. Janwillem

  Janwillem Member

  Joined:
  Nov 6, 2015
  Messages:
  322
  Location:
  Leiderdorp, Netherlands
  Ter plaatse hebben wij daarom de rugleuning deels wel naar beneden gedaan. Dan hoef je meestal maar een klein stukje.
   
 19. ERvee

  ERvee member

  Joined:
  Oct 12, 2014
  Messages:
  1,121
  Location:
  Nieuwegein, The Netherlands
  Iemand al gemeten tot welke lengte ski's je zo 'kwijt' kan? (zonder stoel plat te gooien)
   
 20. CJA Hulskamp

  CJA Hulskamp M3 RWD LR B/B

  Joined:
  Jan 30, 2016
  Messages:
  3,232
  Location:
  Westzaan
  Ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar. Vindt het jammer dat niet alleen het center gedeelte omlaag kan.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC