Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Tesla in de pers (NL/BE)

This site may earn commission on affiliate links.
blijkt dat de firewall weer goed gewerkt heeft.
frunk is weg, passagierscabine blijft vrij intact : in geval van een brand is er veel tijd om te ontsnappen - anders dan bij een ICE.

Heeft de Tesla ook een firewall tussen frank en cabine? Dat is goed nieuws. Ik kwam wel dit bericht tegen uit 2013 (het ongeluk waarbij een stuk metaal de onderkant van de auto en batterij door prikte. Het batterijpakket blijkt dus voor elk van de 16 (voor 85/90kWh) modules een firewall te hebben. Bovendien zijn er luchtwegen om de vlammen van een brand van de auto af te sturen. Mooi om te horen dat er zoveel aandacht aan veiligheid wordt besteedt.

Model S Fire
 
woensdag 2 november maar kijken naar het tv programma 'Haagse lobby' over de subsidie op elektrische auto's:
Uitzending: Woensdag 2 november, 14:20De lobby rond de elektrische auto was zo succesvol, dat ze bijna gratis werden weggegeven. Rick Nieman onderzoekt de wereld rond de stekkerauto. Met o.a. minister Schultz en voormalig ANWB-baas Guido van Woerkom.
Nu dus.
 
Tenenkrommende uitzending. Suggestieve toon van Rick Nieman, Hybride en FEV grotendeels over een kam geschoren, en als klapper Werner Budding met een paar brakke statements:
"Als BMW met inductieladen komt, is het laadpaal-netwerk overbodig",
"achter elektrisch rijden zitten energiemaatschappijen als drijvende kracht, achter waterstof zitten geen grote belanghebbende partijen"
 
Werner Budding van AutoVisie toch weer reutelen over waterstof.
Teneur van het programma:'De Foutlander was een grote vergissing', veel subsidie, geen milieuvoordeel'.
Elektrisch rijden? Het komt goed, al denkt de VVD dat de benzineauto's nog 18 jaar meegaan.

Dat van die Foutlander klopt wel. Over de rest moeten we ons niet druk maken. De impact van dergelijke uitzendingen op het denken van mensen mag er wellicht (lees: wellicht) een beetje zijn, het handelen heeft heel andere drijfveren. En borrelpraat is niet meer dan het woord zegt.
 
  • Funny
Reactions: NicoV
De hoofdredacteur en de redactie van het computer maandblad volgen de automobielindustrie heeft ook een mening over Tesla in het novembernummer.

IMG_4249.JPG