TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Tesla iPhone app down this morning, or is it just me?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Lycanthrope, Dec 8, 2014.

  1. Lycanthrope

    Lycanthrope Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    576
    Location:
    Brussels
    #1 Lycanthrope, Dec 8, 2014
    Last edited: Dec 9, 2014
    UPDATE (now working)... Tesla iPhone app down this morning, or is it just me?

    Fortunately it's not below zero, so no scarping of ice… Can't connect though, keeps saying 'wrong password' - also Visible Tesla. I assume server-side issues...

    Update: App appears to be working again
     
  2. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,880
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Same here, I managed to start heating at 7:10 but now I can't connect anymore
     
  3. Nuke

    Nuke Member

    Joined:
    Feb 12, 2014
    Messages:
    188
    Location:
    Den Haag
    It is down since last night
     
  4. Zuid5.nl

    Zuid5.nl Member

    Joined:
    Aug 2, 2013
    Messages:
    537
    Location:
    Oostzaan NL
    no connection here….
     
  5. Lycanthrope

    Lycanthrope Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    576
    Location:
    Brussels
    Last night was hanging in the app, so I tried logging out and in. Bleh!

    Not easy for our Norwegian friends...
     
  6. leppam

    leppam New Member

    Joined:
    Nov 30, 2014
    Messages:
    2
    Location:
    Nederland
    Me having same issues as of yesterday evening! The Netherlands
     
  7. Jamas

    Jamas Member

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    385
    Location:
    Druten, The Netherlands
    Same here, since last night no connection possible :(
     
  8. ErikR

    ErikR Member

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    473
    Location:
    Netherlands, Friesland
    #8 ErikR, Dec 8, 2014
    Last edited: Dec 8, 2014
    Yep. Same here. :-( Now where did I put my ice scraper....

    -- edit

    Ah well. 5 minutes manual pre-heating did the job. Strangely enough VisibleTesla is receiving data from the vehicle (also not able to control the car from here). So it is not a connection problem between the car and the Tesla Cloud, but more a problem on their control servers...

    preheat.jpg
     
  9. Lycanthrope

    Lycanthrope Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    576
    Location:
    Brussels
    Couldn't log in to VTesla either - I assume they use the Tesla authentication servers, somehow?

    32°, I've never put it *that* high :eek:

    Anyway, once again I'm flabbergasted that the pre-heating can't be set on the car. It' ridiculous to be forced to use the app every morning and when it doesn't work it's a show-stopper.
     
  10. ErikR

    ErikR Member

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    473
    Location:
    Netherlands, Friesland
    I was not IN the car, but switched the car on, pressed twice on the front window heater (setting the temp on HI) and once on the back window heater, and left the car. I did not fully shut the door, because doing so will shut down the HVAC again.
     
  11. Lycanthrope

    Lycanthrope Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    576
    Location:
    Brussels
    My car's parked on the drive, next to the street, so I don't really want to do that...
     
  12. basvk

    basvk Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2013
    Messages:
    1,647
    Location:
    Eindhoven
    Maybe leaving it in neutral with the parking brake on instead of in park might work? But I don't know what happens when you lock the car after that.
     
  13. Jamas

    Jamas Member

    Joined:
    Jun 25, 2014
    Messages:
    385
    Location:
    Druten, The Netherlands
    It works for me again :) I hope it will last.
     
  14. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,880
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    The app works beter than ever before!
    I'm parked in the 'blunderput', an underground parking where I didn't have a connection ever, but now I do!
     
  15. Lycanthrope

    Lycanthrope Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    576
    Location:
    Brussels
    Hmmm, there hasn't been an update - maybe they just turned up the power on the GSM networks in your area?
     
  16. ErikR

    ErikR Member

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    473
    Location:
    Netherlands, Friesland
    Then your only option is the API... :-/
     
  17. pvh

    pvh Active Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    2,074
    Location:
    Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
    App works, is visible Tesla working?
     
  18. ebullio

    ebullio Active Member

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    2,880
    Location:
    Rotterdam, Netherlands
    Maybe it's just that I parked one floor up from where i usually park
     
  19. pvh

    pvh Active Member

    Joined:
    Jun 28, 2014
    Messages:
    2,074
    Location:
    Netherlands, Rotterdam Ballade (Aria)
    Can anyone confirm Visible Tesla is working? I get the error that my credentials are wrong, and not forget to use my e-mail address as username
     
  20. HWS

    HWS Speedjunkie

    Joined:
    Mar 16, 2013
    Messages:
    4,967
    Location:
    Zoetermeer, Netherlands
    Doet het bij mij nu.
     

Share This Page