TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

17.24.28 am I crazy?

Discussion in 'Model S' started by dakine1, Jun 30, 2017.

Tags:
  1. dakine1

    dakine1 Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    44
    Location:
    phoenix, az
    Or does the audio system sound way better? When I first drove the car after the update the sound system sounded like it was on mono it was awful. So I went in the eq and moved 1 bar and boom and system kicked in and I belive it sounds way better than before! Anyone else seeing this?
     
  2. Brunton

    Brunton Pontificating the obvious

    Joined:
    Jun 27, 2014
    Messages:
    356
    Location:
    Summerville SC
    No, you're crazy.

    :)
     
    • Funny x 2
  3. dakine1

    dakine1 Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    44
    Location:
    phoenix, az
    I don't understand why when I first drove it after the audio was mono until I adjusted. Something there had to have been updated I believe. I'll try and call the SC and get an answer....
     
    • Informative x 1
  4. croman

    croman Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    1,538
    Location:
    Chicago, IL
    Yea, the EQ definitely helps but it certainly wasn't "mono" before adjustments. Maybe there is some bug. I've had my car for 7 months and seen many firmwares with very peculiar bugs.
     
  5. verygreen

    verygreen Curious member

    Joined:
    Jan 16, 2017
    Messages:
    997
    Location:
    TN
    Do you have UHFS (renamed to high bitrate sound lately)? As documented here Recent bitrate change? Tesla recently was logging in peoples car (certainly did it to me at least) and increased the streaming bitrate to 128kbps.
     
  6. dakine1

    dakine1 Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    44
    Location:
    phoenix, az
    No I have the standard audio system.
     
  7. dakine1

    dakine1 Member

    Joined:
    May 26, 2017
    Messages:
    44
    Location:
    phoenix, az
    It's hard to explain but my eq is the same now that it was before the update. But I had to move it to get it going if you know what I mean...it was very strange. I thought maybe the eq reset it self but my settings were retained.
     
  8. CHG-ON

    CHG-ON Still in love after all these miles

    Joined:
    Jun 24, 2014
    Messages:
    3,060
    Location:
    Santa Cruz Mountains, USA
    Nope you are not crazy. But 17.24.28 wasn't what fixed it. It was maybe 6 months or so ago that they pushed a codec that significantly improved my UHF system. Now I actually enjoy it for being a factory system.
     

Share This Page