TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Getting a crackly sound from front driverside speaker...

Discussion in 'Model S: User Interface' started by AluminiumStork, Jan 9, 2015.

  1. AluminiumStork

    Joined:
    Dec 12, 2014
    Messages:
    20
    Location:
    Miami, Florida
    Anyone else encounter this issue? It does it when it wants to 9heard it 3 times but once the radio comes on it disappears... so I am keeping my phone ready to record it cause Murphy's law states that Tesla will not be able to replicate it when I take it in...
     
  2. benjiejr

    benjiejr Technogeekextraordinaire

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    502
    Location:
    San Antonio, Texas
    I am getting this too. Have a technician visiting me in 30 minutes for some other minor things and will also mention this.
     
  3. Forty Creek

    Forty Creek Member

    Joined:
    Aug 27, 2013
    Messages:
    425
    Location:
    Carlisle, Ontario
    I have had that same sound several times, but not in the past couple of months. Somewhere on a thread it was suggested that the noise was interference from certain cell phones. Come to think of it, mine was a Iphone 4s at the time and I switched to the Iphone 6 in November. Haven't heard the crackling sound since. Perhaps this is a coincidence?
     
  4. Majerus

    Majerus Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    689
    Location:
    Illinois
    My tweeter does this, I really should get on the service center to fix it as it has made weird sounds since day one.
     
  5. benjiejr

    benjiejr Technogeekextraordinaire

    Joined:
    Nov 20, 2014
    Messages:
    502
    Location:
    San Antonio, Texas
    Update... the service technician checked it out this morning and said that Tesla is aware of it. He said it was fixable via a software update coming soon or possibly in 6.1. I haven't tested it much, but it actually seems to have gone away after 6.1. *fingers crossed*
     
  6. dkat

    dkat New Member

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Messages:
    4
    Location:
    New York
    Mine does this too. Started recently. Happens on all audio formats. Iphone6
     
  7. anxman

    anxman Member

    Joined:
    Dec 21, 2014
    Messages:
    358
    Location:
    san francisco, ca
    I'm experiencing this on my P85D and I also experienced this on my 2013 P85.
     
  8. TTT

    TTT Member

    Joined:
    Jul 10, 2014
    Messages:
    342
    Location:
    San Diego
    Glad to hear this may be fixed. Yes, this has been a known issue

    RF (Radio Frequency) Interfearance - Cell Phone - Stereo amp
     

Share This Page