TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Nieuw hier en hulp nodig met keuze P70 of 85?

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by ninosins, Aug 12, 2015.

 1. ninosins

  ninosins Member

  Joined:
  Aug 12, 2015
  Messages:
  5
  Location:
  amsterdam, netherlands
  Hoi Allen,

  Ja ik rij momenteel een Lexus GS. Daar is helemaal niks mis mee. Ik had vorige week een afspraak met mijn accountant en die heeft sinds kort een Tesla P70. Ik vond deze prachtig en heb meteen proefgereden. Ik weet al hoe ik de Tesla wil hebben qua opties, maar waar ik met name mee zit is het volgende: Moet ik nu voor de 70 gaan of de 85? Op het forum heeft volgens mij bijna iedereen de 85 tot zover ik zag.

  Ik weet ook niet of het handiger is om de D of gewoon achterwiel aandrijving te houden. Ik ben met name bang voor de range en de restwaarde van de 70. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het maken van de keuze. Daarnaast vraag ik me af hoeveel issues de deurgrepen geven. Want in de winters hier lijkt me dat die dingen wel eens vast kunnen zitten. Software issues...tsja dat hoort er nu eenmaal bij, laten we dat karakter noemen haha.
   
 2. eelcodb

  eelcodb Member

  Joined:
  Mar 22, 2015
  Messages:
  567
  Location:
  Nieuwerkerk a/d IJssel
  Een 70D bedoel je denk ik. Een P versie is er niet bij de 70 variant. Ik zou voor het gemak van voldoende kms gaan en de 85 nemen.
   
 3. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,356
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  alles hangt af van, hoe rekbaar uw budget is en wat uw dagdagelijkse km zijn.
  als je het kan betalen, moet je een 85 nemen.
  als je dag dagelijks verkeer geen honderden km zijn en budgettair moet je kiezen tussen een naakte 85 of een 70 met een aantal opties. dan zou ik voor de 70 gaan.

  ik kom met mijn 60 ook overal, maar het is soms iets meer plannen.
   
 4. ErnstT

  ErnstT Active Member

  Joined:
  Apr 30, 2014
  Messages:
  1,830
  Location:
  amsterdam
  Die accountants met hun adviezen...

  Voor 10K minder heb je niet veel minder rijplezier, slechts tienden van secondes... Op langere termijn is ook een beter battery pack te kopen (>90KWh wat nu de max is), zou een nieuwe koper liever meer range willen hebben. Als je met de mindere range goed uit de voeten kunt zou ik het er niet om laten. Met de tegenwoordige dichtheid van de Superchargers is de 70 ook goed bediend (muv richting Groningen). De inruilwaarde is onder voorwaarden ook gegarandeerd op 3 jaar.

  Handvaten geven bij recentere modellen geen probleem, ook in de winter. Je moet er alleen niet op gaan zitten :)
  Succes met configureren!

   
 5. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  Wat is het dagelijks aantal kilometer dat je doet en hoe lang zou je de wagen willen houden? Voor de restwaarde zou ik voor een 85 kWh batterij gaan maar het is eigenlijk overkill indien je dagelijks bvb maar 50 km rijdt. Als je de wagen heel lang zou willen houden kan het voor de levensduur van de batterij ook interessant zijn 85 kWh te nemen. Je kan die immers gemakkelijker binnen de optimale gebruiks-range tussen 30% - 70% houden en na verloop van tijd zal de range wat minder worden waardoor een 85 kWh batterij wat meer marge geeft.
   
 6. Bj0rn

  Bj0rn Member

  Joined:
  Nov 13, 2014
  Messages:
  149
  Location:
  Gent
  Hangt er vanaf wat je dagelijkse kilometers zijn. Doe je dagelijks 100-200 kilometer dan volstaat een 70 wellicht ruimschoots. Gewoon thuis de stekker in...

  Wat restwaarde is het wat koffiedik kijken. Tesla "garandeert" naar leasing maatschappijen wel een zelfde restwaarde als die van equivalente wagens. Wat dat over enkele jaren in cijfers gaat betekeken? Geen idee.
  Wlke batterij upgrades gaan er wel/niet beschikbaar worden voor welke modellen... ook niet onbelangrijk in het restwaarde verhaal.

  Problemen met de deurgrepen? De Noorse winter getrotseerd bij temperaturen die ver onder de Belgisch/Nederlandse winterkoude liggen. Geen enkel probleem met de deurgrepen. Ook niet 's morgens vroeg na een nachtje in de vrieskou.
  En in het onwaarschijnlijke scenario dat alle deurgrepen vastvriezen: via de koffer geraak je ook wel in de wagen. Of een meer elegante en aangename oplossing: zet gewoon via je smartphone een kwartiertje voor je vertrek de verwarming aan.
   
 7. ninosins

  ninosins Member

  Joined:
  Aug 12, 2015
  Messages:
  5
  Location:
  amsterdam, netherlands
  Hoi,

  bedankt voor jullie reacties! Ja ik rij niet dagelijks 100km woon werk is 50 en prive schommelt het. Soms wat meer dan anders. Ik zou voor een financial lease gaan met als looptijd 5 jaar. Ik ga zometeen in de 85 proefrijden. Heb vorige week proefgereden in de 70
   
 8. DimiVdb

  DimiVdb Member

  Joined:
  Aug 11, 2014
  Messages:
  659
  Location:
  Zonhoven
  Je hebt er waarschijnlijk niet op gelet maar in de deur achter de deurgrepen zit een sleuf waar lucht door wordt geblazen. In de winter bij -10°c hoef je dus niet te vrezen voor vastgevroren deurklinken, want die worden net zoals de batterij ook meeverwarmd zodat ze niet vastvriezen.
   
 9. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,356
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  over vastzittende handgrepen heb ik eigenlijk nog niet veel gelezen.
  Wel ooit een filmpje gezien waar de handgrepen door een laag ijs van 8mm duwden.
   
 10. JoeNe

  JoeNe EU P 1662

  Joined:
  Dec 24, 2012
  Messages:
  1,620
  Location:
  Wijgmaal, Belgium, Europe
  Serieus?? Dat wist ik niet. En als ik me niet vergis hoorde ik in de winter ook het ijs kapotspringen als ik naar mijn auto liep als hij voorverwarmd werd.

  Onderstaand filmpje bij 2:10

  Tesla Model S - Cold Weather Performance - YouTube
   
 11. Edi99

  Edi99 Egbert Dijkstra

  Joined:
  Jun 23, 2013
  Messages:
  3,816
  Location:
  Netherlands
  Puntje bij deurgrepen is dat het mechanisme het ka n laten afweten.. die van mij links voor is onder garantie vervangen omdat de greep niet meer naar buiten kwam. Weet dat er meer eerste rijders ervaring mee hebben gehad maar beschouw het als kinderziekte..
   
 12. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,356
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  Edi99; zondag heb ik een tesla gezien in Urmond met als gepersonaliseerde nummerplaat 9-EDI 999. mijn eerste gedachte was dat jij het was, maar dan "viel mijne frank" dat het een Belgische nummerplaat was.
   
 13. Edi99

  Edi99 Egbert Dijkstra

  Joined:
  Jun 23, 2013
  Messages:
  3,816
  Location:
  Netherlands
  zal wel een van mijn fans zijn geweest -;)
   
 14. LastNLSig

  LastNLSig Active Member

  Joined:
  Aug 22, 2013
  Messages:
  1,128
  Location:
  Netherlands
  Ik ben je hier in Turkije nog niet tegengekomen...:rolleyes:
   
 15. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,356
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  ik kom overal, waar ik wil zijn.
  In Turkije heb ik momenteel niets verloren, en dit laat ik aan de echte avonturiers over om eerst de paden te effenen.
  pas als "de rode loper" ergens ligt, ben ik ook van de partij.
  Ja, een echte broekschijter wat dat betreft:wink:
   
 16. BvL

  BvL Member

  Joined:
  Dec 2, 2013
  Messages:
  324
  Location:
  Alphen aan den Rijn, The Netherlands
  Als het budget het toelaat zou ik altijd voor een 85 gaan. Zeker met veel korte ritten is het verbruik relatief hoog bij normaal rijgedrag. Eerste 10km wordt de batterij verwarmd. Mijn verbruik is 235 gemiddeld en rij dagelijks zo'n 50km of minder. Mocht ik spontaan ergens naar toe willen (verder dan 50km) dan haal ik dat makkelijk ondanks dat ik normaal niet meer dan 80% laad.

  Op trips door Europa is 85 ook handig zodat je snel (15 min) laadt tot 60% bij superchargers en daarmee al weer naar de volgende supercharger kan. Scheelt aardig wat reistijd qua laden.
   
 17. Pascal-R

  Pascal-R Active Member

  Joined:
  Mar 19, 2015
  Messages:
  1,004
  Location:
  Zeeland, Netherlands
  Als het budget het toe laat zou ik ook altijd voor een 85 gaan. Ter bescherming van de accu, laadt de batterij standaard tot 90% en is de batterij niet geheel leeg te rijden. Er zit een veiligheidsmarge op (ik weet niet exact hoeveel), waardoor bijv. 5 kWh van de batterij niet effectief kan worden gebruikt, maar puur ter bescherming van leeg rijden (bricking) van de batterij wordt gebruikt (dat is procentueel gezien dus minder met een 85 dan met een 70). Daarnaast heb je ook te maken met een verminderde range in de winter, en een degradatie op termijn, waardoor je op termijn misschien spijt krijgt van je keuze.
  Tot slot mbt supercharging, ook daar heb je te maken met bescherming van de batterij. Tot een bepaald percentage zal de supercharger maximaal laden. Daarboven neemt dat snel af. Dat betekend dat een batterij die 20% kleiner is, daardoor ook minder kan snelladen. En dat is bijvoorbeeld voor vakanties etc. echt wel minder handig zoals eerder aangegeven. Mijn verwachting is dat het effect van de hogere investering van een 85 op de leaseprijs marginaal is.
   
 18. flatlander

  flatlander Member

  Joined:
  May 12, 2015
  Messages:
  193
  Location:
  Den Haag
  Bij mijn laatste bezoek aan SeC Amsterdam vertelde een medewerker dat hij zo verrast is door de 70D. Want "snel genoeg" uiteraard. En dat hij zelfs bij doorrijden met moeite boven de 170Wh per km kwam. 170Wh per km met een kleinere motor dan de 85 en minder gewicht vertaalt zich naar een verrassend goede range, schijnbaar.

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik een 70D ook zou kunnen overwegen. Op een dag zelden meer dan 250km en vaak met mogelijkheid tot laden tussendoor ergens tijdens parkeren.
   
 19. ErnstT

  ErnstT Active Member

  Joined:
  Apr 30, 2014
  Messages:
  1,830
  Location:
  amsterdam
  +1 ik heb de 70D dit weekend naar/van Antwerpen mogen rijden en de mindere range merk je dan ook niets van. Prima keuze, ook zonder air-suspension en standaard audio. Gisteravond met <100km laat thuisgekomen en te lui om te laden, doen we morgen wel weer. Eenmaal gewend aan het "range rekenen" wordt de anxiety steeds minder.

   
 20. Basvdpoel

  Basvdpoel Member

  Joined:
  Feb 24, 2014
  Messages:
  1,514
  Location:
  Alphen aan den Rijn
  Heb vandaag een 70D als loaner mee en ben positief verrast door de performance. Ook het verbruik lijkt lager dan mijn eigen classic 85.
  Zou deze ook zeker overwegen. (Komt misschien ook door de 2e generatie stoelen en de TACC)
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC