TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

WiFi doesn't automatically re-connect

Discussion in 'Canada' started by Blu-Ion, Apr 15, 2020.

  1. Blu-Ion

    Blu-Ion Member

    Joined:
    Jun 1, 2018
    Messages:
    195
    Location:
    Ottawa Ontario
    Thw Wifi in my Model 3 doesn't automatically re-connect once I leave my garage, the only way to make it work again seems to be a 2 finder Tesla reboot, then it sees Wifi again.

    Anybody else have this issue? Suggestions?

    HW2.5
     
  2. 03DSG

    03DSG Active Member

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    2,131
    Location:
    Ontario
    Not sure what your saying. Do you mean the Wi-Fi is not re-connecting once you return to your garage? Mine does but it takes a couple of minutes to do so. It loses the LTE after pulling into the garage and a couple of minutes to connect to my house Wifi.
     
  3. Blu-Ion

    Blu-Ion Member

    Joined:
    Jun 1, 2018
    Messages:
    195
    Location:
    Ottawa Ontario
    It never reconnects to Wifi, when I get an update, I see the icon and ask to connect to wifi to download update, yet it is in my garage in wifi range. Reboot solves the issue every time
     
  4. Ang_ontario

    Ang_ontario New Member

    Joined:
    Jul 22, 2019
    Messages:
    3
    Location:
    Ontario
    I have the same issue. Unfortunately, I have nothing useful to offer you, I find a reboot is the only way at to get it to reconnect as well. Looks likely that it is not an issue with our individual wifi.
     
  5. mw713tx

    mw713tx Member

    Joined:
    Mar 9, 2020
    Messages:
    31
    Location:
    Houston
    Same with me for a Y. Also for the first few calls after a reboot the bluetooth works with my iPhone. But after a couple of calls the caller can't hear the audio from inside the car any longer even though the car bluetooth is selected. Have to manually switch back to the iPhone speaker for the caller to hear me. Buggy. I read that this was an issue last year or before but was resolved - but MY are still on older software that still has the bugs.
     
  6. Funkmobile

    Funkmobile Member

    Joined:
    Apr 5, 2018
    Messages:
    661
    Location:
    Vancouver
    Do you have more than one physical WIFI access point/router running?
     
  7. Chippylad

    Chippylad Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Messages:
    79
    Location:
    Watford, UK
    I have the same problem but have found a workaround which is less brutal than a re-boot on my Model S MCU1/AP2. Touch LTE icon at top of screen and you get a pop-up box which allows you to switch off WiFI. Wait a few seconds, then switch it back on. Touch LTE icon again and list of available WiFi networks appears from which you can select the one you want and it will collect. An annoying problem ... but this is a 10 second solution.
     
    • Like x 1

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC