Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Belgium and the Netherlands: Tesla aandelen

This site may earn commission on affiliate links.
Het nieuws over de stopzetting van de uitbreiding van de boomkap in Grünheide stelt weinig voor maar zal de koers niet helpen. Hopen dat dat geen voorbode is. Iedereen gaat er nu nog van uit dat de bouw die al gepleegd is nooit zal worden stilgelegd of ongedaan gemaakt. Maar formeel kan dat nog wel gebeuren.
 
Heb nog es even zitten nadenken. Als fund manager word je natuurlijk niet vrolijk van zo’n kleine verwatering en ga je toch maar gauw kopen, want als het nu 1,5 procent zakt, komt die stijging toch wel weer snel om de hoek. Goedkoper dan vandaag gaan ze niet worden... Kopen kopenkopen.... sh#t.... we zitten al weer op all-time-high, ondanks 0,8% verwatering (wat natuurlijk secondenwerk* is als je naar de afgelopen dag kijkt.)
*oké oké binnen een uur gefikst
 
Last edited:
Zojuist een interessante webinar met Cathie Wood en andere mensen van ArkInvest gehad.
Uitspraak van Cathie: "We are back in the roaring twenties" voor de komende 5 a 10 jaren.
Ook gaat ze er van uit dat we wel hebben geleerd van het verleden, om het daarna niet weer helemaal in het honderd te laten lopen.

Zij schat de kans dat het Tesla gaat lukken met de robotaxi's op 30%.
Ook heeft ze aangegeven dat volgens haar Tesla niet moet wachten tot ze het 100% klaar hebben, maar nu al moet gaan voorbereiden (Payment Integration - Routing/Matching Algorithms - Driver Recruitment/Training - Rider Recruitment/Acquisition - Launch).
Maar: als het lukt is het volgens haar 'extremely profitable': ze schat dan USD 30 miljard omzet in 2025 (als ik mijn krabbels tijdens de webinar goed lees).
De komende jaren een 'massive growth of electrical cars' ... duh
Verder is Tesla erg ambitieus volgens haar: 'Tesla wants to be the leader of the band'. Maar dat laatste had ik zelf ook al wel door. :)
 
Het ligt er maar aan hoever je de toekomst in kijkt, maar het gaat voorlopig nog wel even omhoog en dat er een correctie komt is ook wel zeker. Alleen de vraag is bij welke koers en hoe groot.
Ik heb al een tijdje geleden afscheid genomen van het tijdelijk met turbo's shorten van Tesla en iedereen die al wat langer meespeelt is het daarover wel eens: Dat kan net als tijdelijk uitstappen verkeerd aflopen en in geval van uitstappen zit je met de keuze: aan de kant blijven of duurder weer instappen. En hoe langer je met dat laatste wacht hoe duurder... Achteraf zien we allemaal wel dat sept/okt '19 uitstappen nov '19 instappen feb '20 uitstappen april '20 instappen tot ongeveer 20 á 30 *X de inleg had geleid afhankelijk van het moment. Te voorzien was wel de maart dip, maar ja met Tesla weet je het nooit, dat gaat wel vaker tegen de macro-omgeving in.
 
Last edited:
  • Helpful
  • Like
Reactions: JanG007 and Klaas
ze gaan nog eens goed aan de boom schudden vandaag, zodat de zwakke er tussenuit gaan.;)
upload_2020-12-10_13-59-14.png
 
ze gaan nog eens goed aan de boom schudden vandaag, zodat de zwakke er tussenuit gaan.;)
View attachment 616250
Je zal vanmiddag in paniek maar op de bestens verkoop knop gedrukt hebben toen de koers op $574 opende...

En dan een uurtje later alweer $610 zien staan.

TSLA is no game for the faint-hearted :cool:. Helemaal niet als je vooral TurboXL longs hebt....