Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

ERROR: server failed to response. Is the server running?

ERROR: server failed to response. Is the server running?
It appears every time the app is run. I can x out and it will see the cars. It is annoying thou.
Anyone has solution for this? Tesla, are you guys aware of it and working on it?
We have a 2014 MS and a 2018 M3. We have 4 phones using the app. App is most recent update on all phones. All have the same messages.
M3 just got the V10 update. Makes no difference.
I did try reset the M3 (press and hold both scroll wheels), no difference.
I also tried deleting the phone as key and uninstalling + reinstalling the app. No difference.

2019-10-01 08_47_50-2019-09-28.jpg (1080×2160).jpg


One good news is that the M3 never unlocked itself when we approached (and we had to run the app and pressed the unlock button) and now it is working fine (phone in pocket and no app running.)

I know Tesla is aware of all the bugs and are working on them. Can't wait to not see the annoying ERROR message thou.
 

ecarfan

Well-Known Member
Moderator
Tesla, are you guys aware of it and working on it?
Trying to inform Tesla of an issue with your car by posting on TMC is unlikely to be successful. TMC is not operated by Tesla. There are hundreds of posts on TMC every day and I doubt any Tesla employee is reading them all. You need to contact Tesla directly. See Customer and Product Support | Tesla Support
 
I chatted with Tesla all morning. I gave them tons of details and they were working with a technician on the issue.

My error also recently switched to say "Failed to load data for onBoardingGuide" from the server error.

Does everyone in here have multiple Tesla's?

Tesla left me off with this:
"Thank you for your patience, we have escalated your case to for review and correction this can take a few days to correct and get your app working for you."

I'm assuming they'll need some devs to dig into the errors and see what's going on. Fingers crossed they can resolve it quickly...
 
My error also recently switched to say "Failed to load data for onBoardingGuide" from the server error.

Does everyone in here have multiple Tesla's?

Same exact issues on my end (including the change from 'failed to response' to 'failed to load data...'). I tried starting a ticket a few weeks back and that one went nowhere. I started another a week ago and just finally got a reply with suggestions (power cycle the car...? uhh no). I have a 3 and an S on the account. Perhaps it's limited to those with >1 car on their account? Or to those with a 3 and an S?
 
Last edited:
I had 2015 S, sold it n got 2019 3, didn't like the feel of 3 vs S, gave the 3 back n bought 2017 S
So last month I had two cars on my account and this started to happen
Now I only have one car 2017 S n it's still happening..
It stopped happening for yesterday for little while but started happening again
Hope they fix it soon
 
Message has changed... But still annoying
Easy to hit back on old Android device, but new android and iPhone you have to hit X on top to get rid of "Failed to load data for onBoardingGuide"

That's what mine changed to as well. I'm currently chatting with their customer service to provide additional details...

*Update they said it's a known issue and they are getting more reports of it and they are working on it. So that's good to hear...
 
Last edited:

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top