TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

LED-lampen in huis vallen uit bij ladende auto

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Ipe, Nov 7, 2015.

 1. Ipe

  Ipe Supporting Member

  Joined:
  Jan 2, 2011
  Messages:
  686
  Location:
  Winkel (NH), Netherlands
  Ik kan hier geen goede verklaring voor bedenken:

  In de keuken heb ik 6 halogeenspotjes vervangen door LED-spotjes (Osram Sylvania). Die doen het prima, totdat de Tesla gaat laden. Dan beginnen ze een voor een uit te gaan in intervallen (circa 30 seconden uit, dan weer een paar minuten aan). Als de auto stopt met laden is het fenomeen niet meteen over maar dooft het wel geleidelijk uit. Als er niet geladen wordt gebeurt het een enkele keer dat een enkele lamp even uitgaat. Als de Zoë laadt gebeurt het ook wel.

  Ik bemerk geen grote spanningsval in huis want gloeilampen gaan niet zwakker branden tijdens het laden en op Tesla dashboard/app zie ik meestal een spanning van 227-229V.

  Allereerst moet ik natuurlijk achterhalen wat de reden is dat een spotje een tijdje uit gaat. Op internet kon ik nog niks vinden. Hitteprobleem? En waarom treedt dat dan op tijdens het laden van de auto's?

  Wij hebben twee Keba's en smart charging met een Maxem unit.

  Iemand een idee?
   
 2. AnalysiZ

  AnalysiZ Active Member

  Joined:
  Apr 4, 2013
  Messages:
  2,628
  Location:
  de Kempen
  Kun je eens testen door de Tesla op minder ampères te laten laden?
  Bijv instellen op 6 van 16?
   
 3. Thor

  Thor Member

  Joined:
  Nov 28, 2014
  Messages:
  262
  Location:
  Nederland / Hellevoetsluis
  Ken het fenomeen van de flikkerende LED spots. Ligt bij in ieder geval aan de dimmer die er tussen zit. Deze dient geschikt te zijn voor LED, maar ik weet niet of je er een dimmer tussen hebt zitten.
   
 4. xa20es

  xa20es Member

  Joined:
  Sep 30, 2014
  Messages:
  147
  Location:
  Belgium
  Zijn het 12V spots? Zo ja, zitten ze op gewonden of elektronische trafo's, en met z'n allen op 1 trafo of een trafo per spot? Zitten ze achter een dimmer en zo ja welke?
  Zijn het inbouw armaturen, zo ja laten deze het toe de lampen vrij te laten hangen aan de kabel, om warmteproblemen uit te sluiten?
  Ik gok voorlopig op warmteproblemen waardoor ze in veiligheid gaan.
   
 5. widodh

  widodh Model S 85 and 100D

  Joined:
  Jan 23, 2011
  Messages:
  6,853
  Location:
  Venlo, NL
  Lopen de kabels die richting het laadstation gaan wellicht dicht langs de 12V lijn van de spotjes of de trafo daar van? Wellicht dat de grote stromen door die kabel een verstoring oplevert.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC