TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Nieuw proefrit beleid

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by bonfie, Aug 3, 2016.

?

Waarom is het proefritten beleid gewijzigd?

 1. Te veel vraag naar proefritten

  57.1%
 2. Te weinig Model S of X orders

  42.9%
 1. bonfie

  bonfie Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  28
  Location:
  The Netherlands
  Het is mij opgevallen dat er een nieuw beleid is ten opzichte van proefritten. In het verleden kon ik nog wel eens iemand die eens een Tesla wou proberen meenemen om er een ritje in te maken, er was altijd wel plek op een zaterdagmiddag in Duiven. Tegenwoordig vragen ze eerst of de persoon die een proefrit wil maken ook geld heeft voor een Model S of X, zo niet, dan mag hij/zij alleen rijden op speciale doordeweekse dagen. Zou het iets te maken hebben met stijgende populariteit van Tesla? Of misschien dat de Model X uit is en er daarvoor meer mensen komen?

  Het kan ook zijn dat ze meer Model S en X moeten verkopen omdat er niet genoeg vraag naar is, dus dat ze sneller beginnen te produceren dan dat ze kunnen verkopen.

  Wat denken jullie?
   
 2. PimEffting

  PimEffting Member

  Joined:
  Feb 25, 2015
  Messages:
  647
  Location:
  Heemskerk, Netherlands
  Ik denk dat het ook aan de verkoper ligt die je treft. Wil iemand alleen harde sales, dan zoekt hij zijn prospects uit.
  Maar belangrijker voor Tesla is om mensen enthousiast te maken voor het merk en elektrisch rijden. Iemand die nu geen S kan betalen, koopt straks misschien wel een 3 op basis van zijn positieve ervaring.

  Daarnaast vind ik het onbeschoft om naar geld te vragen van iemand. Dat is mij nog nooit gebeurd. Ook niet toen ik met korte broek en een hawainshirt Hessing binnen liep.

  Mijn twee centen
   
  • Like x 1
 3. bonfie

  bonfie Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  28
  Location:
  The Netherlands
  #3 bonfie, Aug 3, 2016
  Last edited: Aug 3, 2016
  Tja, het is ook pas recent ingevoerd, dit beleid. Het lijkt bij alle verkopers te zijn, ik heb verschillende events geprobeerd en verschillende verkopers gesproken. Als je zegt dat je iemand mee wil nemen die kennis wil maken met het merk, dan wordt er nu eerst gevraagd of hij ook echt een Model S of Model X wil gaan kopen. Zo niet, dan ben je alleen welkom op een van de kennismakingsavonden. Wellicht is het gewoon druk doordat het nu de vakantie periode is en de Model X is nu/binnenkort beschikbaar voor proefritten.

  Mijn mening is dat dit op zich een goed beleid is, dus mensen met een echte interesse voor de auto gaan voor. Deze mensen betalen namelijk de ontwikkeling van mijn Model 3. Het is alleen jammer dat er daardoor geen plaats meer is voor het kennismaken met Tesla voor mensen die eigenlijk het elektrisch rijden nog niet kennen. Het blijft voor mij namelijk lastig om puur met woorden mensen te overtuigen dat het ook voor hen interessant kan zijn.
   
 4. PaulusdB

  PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

  Joined:
  Jul 12, 2013
  Messages:
  5,610
  Location:
  Europe
  Dan is er zeker iets veranderd bij Tesla.
  Vroeger was alles natuurlijk beter. George Blankenship (voormalig Vice President of Worldwide Retail) deed toen persoonlijk de eindcontrole van elke nieuw aangenomen sales medewerker. Hij gaf hen maar één opdracht mee: 'Zorg dat iedereen met een glimlach uit de Tesla Store naar buiten loopt.' Geen sales targets, geen performance based compensation, niks.
  Ook over de manier waarop die glimlach te bereiken, was hij duidelijk: 'Zet ze achter het stuur. ZET ZE ACHTER HET STUUR!' Ook de kinderen, de vriendin, de vriend, de moeder. 'ZET ZE ACHTER HET STUUR!'
  Washington Speakers Bureau
  (Ja, ik ben fan van George. Net zoals heldin Chelsea Sexton dat ook is.)
  chelsea sexton on Twitter
   
  • Like x 3
 5. twall-e

  twall-e Roaming

  Joined:
  Feb 2, 2016
  Messages:
  447
  Location:
  Netherlands
  Ik merk dat veel mensen (betaalbaar of niet) het een grote stap vinden om de proefrit te gaan maken, ook bij de makkelijker betaalbare auto's. Tesla-specfieker: hoewel we inmiddels toch al iemand overtuigd hebben dat hij de TCO een keer extra door gaat nemen wil hij liever af en toe een stukje met iemand mee- of zelfrijden dan een winkelproefrit maken. Enerzijds omdat hij dat leuker danwel prettiger ervaart maar ook omdat er dan geen rondje van enkele handig uitgezochte kilometers gemaakt wordt. Op aangeven dat (eigen ervaring) Amsterdam goede allesomvattende rondjes heeft was het antwoord - dan rijden we daar toch even naar toe straks? (Start Zuid-Oost, richting RAI, afdraaien langs de Amstel en dan nog wat woonwijk en snelweg).

  Maar het is inderdaad aan het veranderen - ze zullen het ook zeker drukker hebben - en dan is vervallen in oude modi wat al snel gebeurt. Vaak hebben deze mensen voor bestaande merken gewerkt en het terugvallen in dergelijke routine overkomt je dan al snel. Kwestie van aangeven aan het management, dan komt het vast snel weer goed (en/of krijg je snel duidelijk waarom dit nieuwe beleid er is).

  Beste reclame blijft toch mond-op-mond en rijd nu eens een stukje mee. Maar de overtuigende proefrit moet men inderdaad zo laagdrempelig mogelijk houden naar mijn idee.
   
 6. Rick A.

  Rick A. Member

  Joined:
  Aug 26, 2015
  Messages:
  901
  Location:
  Netherlands
  Ik vind het niet echt gepast om tijdens reanimatie reclame voor Tesla te gaan maken.

  In principe is mijn beleid heel eenvoudig: iedereen die een beetje interesse toont en waarvan ik kan inschatten dat ze mijn auto niet kaput rijden, bied ik een ritje aan. Bijna zonder uitzondering kijken ze me raar aan als ik naar de bijrijders kant loop. Maar daar moet ik George echt gelijk in geven: de enige manier van ECHT overtuigen is zelf laten rijden. Het is leuk om te zien dat iemand het stuur los laat, maar als men dat zelf doet (als verantwoordelijke chauffeur) dan is de ervaring compleet anders.
   
  • Funny x 3
  • Like x 1
 7. ErnstT

  ErnstT Active Member

  Joined:
  Apr 30, 2014
  Messages:
  1,830
  Location:
  amsterdam
  Pim, ze vragen of iemand ook het geld heeft om er zich een te kunnen veroorloven. dat is wat anders.
   
 8. bonfie

  bonfie Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  28
  Location:
  The Netherlands
  Ik heb dit ook maar beloofd om te doen aan de man die mee wou rijden, alleen duurt het nog een paar jaar voordat mijn Model 3 er is.
   
 9. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,364
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  ergens begrijp ik wel dat deze evolutie er gekomen is. Soms kwamen er op zaterdag mensen die een proefrit geregeld hadden als cadeau voor iemand zijn verjaardag. Terwijl die het tijdslot innemen van potentiële kopers die ook enkel op zaterdag tijd hebben.
   
 10. bonfie

  bonfie Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  28
  Location:
  The Netherlands
  Ze vragen niet letterlijk of je ook geld ervoor hebt, maar het is niet meer voor iedereen. Eerder was het van zet iedereen maar achter het stuur. Nu is het beleid "U kunt een testrit boeken als u een aankoop- of lease interesse heeft." Is wel wat voor te zeggen natuurlijk, maar niet meer wat het was.
   
 11. davandy

  davandy Model X 90D Pearl White full option AP2.

  Joined:
  Mar 9, 2015
  Messages:
  622
  Location:
  Melsele Belgium
  Ik moet zeggen het is tijd dat het verandert. Het begon meer op joyriden te trekken dan proefritten.
   
 12. KristofL

  KristofL Member

  Joined:
  Apr 10, 2016
  Messages:
  601
  Location:
  Antwerpen
  #12 KristofL, Aug 3, 2016
  Last edited: Aug 3, 2016
  Gelukkig is dat dan nu pas hun beleid, ik ben in Breda in 2014 eens gaan proefrijden, en heb toen eerlijk gezegd het budget er niet voor te hebben. Maar het maakte mij wel enthousiast en het was vanaf dan mijn doel om er één te kopen. In 2016 een mail gekregen om nog eens te komen testrijden. Dus daar op ingegaan, en enkele maanden later heb ik de Model S gekocht. In totaal heb ik 3 testrits gedaan op een tijdspanne van 2,5 jaar en heb ik er uiteindelijk toch een gekocht. En nee ik zag er ook niet echt uit met een korte broek en een T-shirt maar gaan we nu al aan financial profiling gaan doen op uiterlijk? De meeste verkopers proberen daar toch achter te komen door het praatje tijdens de testrit, wat voor werk doe je etc.

  De kosten bij Tesla swingen de pan uit, ze willen waarschijnlijk de salesforce en wagenpark niet vergroten voor de pieken op zaterdag.
   
  • Like x 2
 13. Rick A.

  Rick A. Member

  Joined:
  Aug 26, 2015
  Messages:
  901
  Location:
  Netherlands
  Ik hoop dat ze niet vergeten dat er nog een lange weg te gaan is, voordat electrisch rijden ook maatschappelijk geaccepteerd is. Op BBQ's/verjaardagen hoor ik nog steeds zo enorm veel BS van mensen die nog geen enkele meter afgelegd hebben in een Tesla. En helaas laten veel mensen zich nog steeds leiden door de opinie van zijn naaste.

  Mijn meest sceptische buurman is compleet om na een ritje. Seeing is believing. Zodra de 3 er is, zal hij deze zeker overwegen. Niks mis met salestraject van 1,5 jaar. Kosten gaan voor de baten uit.
   
  • Like x 2
 14. Joostdz

  Joostdz Member

  Joined:
  Jul 26, 2016
  Messages:
  116
  Location:
  Netherlands
  Heb een aantal weken geleden mijn eerste proefrit gemaakt in Tilburg, m'n broertje uiteraard ook erg nieuwsgierig en wilde mee. Sales mensen stelden gelijk voor om ook even kopie van zijn rijbewijs te maken zodat hij ook een stukje kon rijden, hij vond het (uiteraard) helemaal fantastisch :)
   
  • Like x 2
 15. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Ben enigszins verbaasd over dit draadje. Heb het nog niet eerder gehoord. Hopelijk is het een éénmalige ervaring. Volgens de visie van Musk zou het niet van belang moeten zijn of je een Tesla (nu) koopt. Als je maar enthousiast van het elektrisch rijden wordt, er alles aan wilt doen zelf ooit elektrisch te rijden en enthousiast je ervaring deelt met vrienden en kennissen. Is voor Musk weer een klein stapje dichter bij het redden van de wereld..
   
  • Like x 5
 16. Glitch

  Glitch Member

  Joined:
  Oct 28, 2014
  Messages:
  948
  Location:
  The Netherlands, Europe
  Als ze mij zouden vragen als ik het geld heb dan draai ik om en koop ik wat anders. Bij de Audi dealer ooit gehad, wilde een proefrit in a A4 3.0 TDI Quattro, dat kon als ik hem ook kocht ik zeg dan is die proefrit niet meer nodig! Vragen naar interesse is goed maar als ze het woord geld laten vallen dan trek ik ze gelijk over die balie.
   
  • Like x 1
  • Funny x 1
 17. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,142
  Location:
  Netherlands
  Precies. Dit communiceer ik ook naar mensen die aan het rondkijken zijn voor een nieuwe auto. Het gaat om de ervaring en het kennismaken met elektrisch rijden.
   
 18. bonfie

  bonfie Member

  Joined:
  Mar 28, 2014
  Messages:
  28
  Location:
  The Netherlands
  Ze hebben het woord geld niet gebruikt, ik ga er zaterdag even naar toe om te vragen hoe het precies zit.
   
 19. HWS

  HWS Supporting Member

  Joined:
  Mar 16, 2013
  Messages:
  6,964
  Location:
  Zoetermeer, Netherlands
  Zou mijns inziens ook te maken kunnen hebben met de verkoop van alle "oude" demo's en het nog niet voor handen hebben van demo's met de nieuwe neus.
   
 20. Daniel 74

  Daniel 74 Active Member

  Joined:
  Mar 25, 2013
  Messages:
  1,609
  Location:
  The Netherlands
  Mijn "oude" p90dl staat anders nog steeds te koop. Ik hoop toch echt dat Tesla deze weet te verkopen zonder er verlies op te draaien...
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC