Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Belgium and the Netherlands: Tesla aandelen

This site may earn commission on affiliate links.
Er zijn trouwens andere manieren dan short gaan om in te spelen op een daling: je kan een put kopen, je kan een call verkopen, je kan een turbo short kopen, je kan ETF kopen die x1 stijgen als de markt daalt of zelfs x3 stijgen als de markt daalt.
Al die instrumenten worden door de marketmaker aangeboden, maar die moet zich uiteraard indekken en doet dat door het onderliggende echt short te gaan.
Shorters kunnen zich ook vergissen en doen dan het onderliggende aandeel meer stijgen dan normaal wanneer ze hun positie moeten sluiten. Ik hoorde niemand klagen toen het Tesla-aandeel om die reden richting 1.000$ ging.
De impact op de koers is eerder miniem. Shorters zijn meestal professionele spelers die hun huiswerk maken en hun "prooi" zorgvuldig uitkiezen. Ze richten zich meestal op aandelen die fundamenteel overgewaardeerd zijn en waarvan verwacht wordt dat op een bepaald ogenblik terug naar zijn "normale" waarde gaat.
Er zijn inderdaad veel andere (afgeleide) producten, vandaar de opmerking "in de kern"
 
De futures geven weer een koers.
Futures S&P 500 lijkt toch weg te zakken, ondanks renteverlaging Fed, duidingo_O?
Futures S&P 500 Futures Koersen - Investing.com
Fed verlaagt weer rente
De Fed verlaagt per maandag de rente van 1,00 tot 1,25 procent naar 0 tot 0,25 procent. En de rente zal zo laag blijven totdat de centrale bank er van overtuigd is dat de economie de huidige gebeurtenissen heeft doorstaan en weer op koers ligt met betrekking tot maximale werkgelegenheid en het doel voor prijsstabiliteit.
Ook zal de Fed voor ten minste 700 miljard dollar aan staatsobligaties en leningen gedekt door hypotheken opkopen.
 
Ook zal de Fed voor ten minste 700 miljard dollar aan staatsobligaties en leningen gedekt door hypotheken opkopen.
Dat laatste zinnetje... Ik heb net “The big short” gezien. Aanrader.
De hypotheek-praktijken die de aanzet voor een enorme financiële crisis waren (CDC bonds), gaan volgens de aftiteling van die film nog steeds (onder een fancy nieuwe naam) door...:eek:
 
  • Like
Reactions: Maurice1
De hypotheek-praktijken die de aanzet voor een enorme financiële crisis waren (CDC bonds), gaan volgens de aftiteling van die film nog steeds (onder een fancy nieuwe naam) door...:eek:
Geofficialiseerde witteboordencriminaliteit, mét overheidsgarantie voor als het fout loopt. Onbegrijpelijk. ofwel te complex voor de politiek ofwel zitten ze er mee tussen.
 
Ik wacht ook nog even :)
Ik ook, zit nu 17% liquide en was na een totaal mislukte agressieve shortpositie van 2 weken geleden( echt maar 9 dollar te laag gezet op 799 waarna de koers bij opening daar een paar minuten boven stond) niet dapper genoeg opnieuw short te gaan. Overigens nog steeds 80 %winst sinds medio 2019 dus ik klaag niet en koop straks heel goedkoop bij, zodat de herhaalde race richting 1000 dollar nog winstgevender wordt.
 
  • Like
Reactions: Mad P***y
Benieuwd naar jou instapmoment ;), dan lift ik even mee richting de 1000.:cool:
Ik wacht nog tot de dag, deze of volgende week denk ik, nadat Trump een “Rutte-tje” gaat doen. (Dat is ook de dag dat de Dow “joans” ongeveer is gehalveerd vanaf de recente top)
dus welke koers Tesla dan ook heeft; dan ga ik alle cash omzetten in “long”, vermoedelijk 50% aandelen en 50%turbo’s

edit Dow moet dan iets onder de 16000 staan, dus ook de daling van het aandeel met 18 % van vandaag lokt mij nog niet uit de tent.
 
Last edited:
  • Informative
Reactions: Klaas
Met deze recessie blijf ik voorlopig blijf ik uit de Beurs, op wat shorts na. De fear-greed index staat zwaar in het rood. en ik verwacht dat we nog wel een flink stuk zullen zakken. Zilver ging heel hard naar beneden. Goud ging hard. Vele beleggen met geleend geld en moeten dit (nu) terugtrekken. De FED greep dit weekend keihard in met 1% rentepunt verlaging... en dan nog klapt de beurs verder. Bij Lehman Brothers was dit "slechts" 0.5%. Er wordt weer veel geld bijgedrukt. Laten we eerlijk zijn Tesla is een luxe product we gaan nu weer back to basics.
Het gaat zeker goedkomen, maar er zal eerst veel meer pijn genomen moeten worden. Helaas met veel ontslagen waarbij KLM al de aftrap heeft gecommuniceerd: Talpa Network

BTC had kunnen dalen naar 0$ door een fout in een systeem :eek:
 
Zilver ging heel hard naar beneden. Goud ging hard.
Dat edelmetalen zo zwaar zakken heeft een wat aparte oorzaak. Sommigen houden edelmetalen aan als verzekering, fysiek in de kluis. Maar de meesten "kopen" goud in de vorm van afgeleide producten, ETF's futures enz... vaak op margin. Nu alles daalt zijn de margin calls niet uit de lucht uiteraard en worden veel "beleggers" gedwongen om te verkopen om hun marginverplichtingen na te komen. Terwijl het fysieke goud zijn rol als verzekering perfect blijft vervullen, zakt de papieren goudprijs tijdelijk door de bodem.
Ik ben benieuwd of je op dit moment goud of zilver kan kopen aan de prijs van het papieren goud of zilver. Meestal zijn in dergelijke periodes de voorraden "tijdelijk uitgeput".