TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Ervaring met Smart pre-conditioning

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by BvL, Feb 13, 2015.

 1. BvL

  BvL Member

  Joined:
  Dec 2, 2013
  Messages:
  324
  Location:
  Alphen aan den Rijn, The Netherlands
  Vanmorgen om 8 uur mijn 1e ervaring opgedaan dat mijn Tesla zelfstandig de auto voorverwarmde. In mijn iPhone App stond de melding "Smart pre-conditioning active". Enige bijzondere was dat ik op vrijdag normaal nooit s'ochtends vroeg op pad ga en van maandag tm donderdag vertrek ik al om 6.15.
  Ik vroeg me dus af hoe "smart" het is om deze "smart" pre-conditioning te gebruiken...
   
 2. Edi99

  Edi99 Egbert Dijkstra

  Joined:
  Jun 23, 2013
  Messages:
  3,818
  Location:
  Netherlands
  Het bevalt mij prima. Denk dat het beter werkt - uiteraard - als je een zeker ritme hebt..
  Ik ga s'ochtends tussen 7:15 en 7:30 de deur uit .. Auto is sinds een week automatisch warm, batterij voorgewarmd, ijs zo nodig verwijderd.... en geen last van regenbeperking...
  Kost me twee km typical range... auto is nog wel aangesloten op de laadkabel overigens.. Komisch was het e paenar dagen geleden. Realiseerde me toen ik de deur uitging dat ik de verwarming niet had aangezet... zag op de app dat de auto er wel aan had gedacht ! Moet er nog aan wennen -;)

  IMG_7499.jpg
   
 3. BvL

  BvL Member

  Joined:
  Dec 2, 2013
  Messages:
  324
  Location:
  Alphen aan den Rijn, The Netherlands
  Ik warm de auto zelf ook s'ochtends (ma t/m do) alvast 30min van te voren op maar heb de pre-conditioning op die dagen nog niet gezien. Misschien start de pre-conditioning pas iets later. Ik meen ook gelezen te hebben dat pre-conditioning gaat werken als je de Home en Work gebruikt in de navigatie maar op vrijdag gebruik ik die nooit. Was vanmorgen dus aangenaam verrast dat de auto al was voorverwarmt.
   
 4. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,321
  Location:
  Netherlands
  V.z.v. mij bekend gaat het er alleen om of het systeem weet dat het op de Home of Office locatie staat, ongeacht je activiteit.

  Mijn patroon is zo onduidelijk dat ik het zelf nog niet heb ontdekt, maar ik mag toch regelmatig in een warme auto stappen. Ook als er niet wordt geladen. Niet zoals het hoort, maar wel lekker :smile:
   
 5. ErikR

  ErikR Member

  Joined:
  Mar 23, 2014
  Messages:
  481
  Location:
  Netherlands, Friesland
  Ok. Pre-conditioning maar uitgeschakeld. Na 5 weken heeft mijn Tesla nog steeds niet door dat ik op zondagochtend niet zo vroeg weg hoef. Daarnaast is de hoeveelheid energie die (onnodig) wordt verbruikt best hoog.

  Ik ga weer over op het "ouderwetse" handmatige voorverwarmen....

  ImageUploadedByTapatalk1423984030.548851.jpg

  1e blok is het reguliere laden. De drie piekjes erna zijn de pre-conditioning die 3(!) keer zijn ding doet. Tesla wil me kennelijk het huis uit of zo
   
 6. BvL

  BvL Member

  Joined:
  Dec 2, 2013
  Messages:
  324
  Location:
  Alphen aan den Rijn, The Netherlands
  +1
  Ik ben ook weer op handmatig voorverwarmen over gestapt. Ook omdat ik begreep dat voorverwarmen met name handig is als de Tesla wel aan de kabel staat, zodat het niet van je bereik af gaat.
   
 7. NoldenDraaier

  NoldenDraaier Senior Member

  Joined:
  Feb 11, 2013
  Messages:
  271
  Location:
  The Hague
  Het is, wat mij betreft, vrij simpel. Zolang 'de mens' de software bouwt voor intelligente zichzelf slimmer makende software gaat het nimmer werken. Het gaat pas werken wanneer 'de machine' de software zelf bouwt pas dan ontstaat zichzelf intelligent makende programmatuur. Mooi artikel daarover in het FD afgelopen zaterdag over bionanotechnologie waarin de voorspelling is gedaan (ook een beetje eigenbelang van schrijver) dat in 2030 de machine slimmer zal zijn dan de mens. Ik heb het na een paar dagen weer uitgezet, geen geduld ook voor.
   
 8. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,697
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Elon investeert ook substantiële bedragen in kunstmatige intelligentie, maar waarschuwt ook voor de gevaren van slimme machines. En dan heeft hij het niet over te warme Tesla's
   
 9. QueenieEye

  QueenieEye Member

  Joined:
  Dec 16, 2013
  Messages:
  208
  Location:
  Oss
  Ik heb het ook uitgezet. Ik kwam erachter dat er tussen de 30 en 40 km typical verdwenen waren. Op een zondagochtend hoefde ik niet van huis, vanwege een daags ervoor afgelaste voetbalwedstrijd. Dat gaat dan wel erg hard.
  Het is al eerder gezegd, maar nogmaals: een functie om 's-ochtends de auto helemaal startklaar te hebben op een door jezelf ingegeven tijdstip, zou veel nuttiger zijn. Met startklaar bedoel ik dan: auto geladen tot de door jouw ingestelde grens, accu verwarmd (dus max regen), cabine verwarmd, autoruiten ontdooit, ook de achterruit zou wel prettig zijn.
   
 10. PaulW5

  PaulW5 Paul Willemsen

  Joined:
  Jul 22, 2013
  Messages:
  1,085
  Location:
  Uithoorn, Netherlands
  Idem hier heb hem uitgezet. Mijn standaard week heb ik in VisibleTesla gezet, aangezien helaas de Windows Phone app waarin je kon schedulen. Ik verlies idd teveel aan een verwarmde auto terwijl ik niet weg moet
   
 11. ErnstT

  ErnstT Active Member

  Joined:
  Apr 30, 2014
  Messages:
  1,830
  Location:
  amsterdam
  Het gaat steeds beter. Leest de agenda lijkt het zelfs aardig. Maar..... Ga ik morgen 6 daagjes naar de USA, met locatie in de agenda, begint hij maandag met voor verwarmen of niet? Of spontaan op lokale tijd Las Vegas zodra ik daar mijn afspraken heb? Of zo het zou moeten, stopt het 6 dagen om daarna verder te gaan?
   
 12. Maarten

  Maarten Active Member

  Joined:
  Nov 2, 2013
  Messages:
  2,604
  Location:
  Haarlem
  Gewoon uitzetten tijdens je buitenlandreis toch?
   
 13. redevries

  redevries René de Vries

  Joined:
  May 22, 2013
  Messages:
  2,432
  Location:
  Oosterhout, Netherlands
  Bij mij gaat het ook steeds beter, maar recent trof ik 'm op zaterdagavond aan met de voorverwarming aan. Totaal tegen iedere logica in. Voor een langere tijd parkeren zou ik 'm zeker uitzetten, je verliest toch al aardig wat. Ik zet 'm op de parking ook nog in energy save mode, dan verlies je zo'n 4-6 km/nacht.
   
 14. Steven

  Steven Member

  Joined:
  May 30, 2013
  Messages:
  723
  Location:
  Netherlands
  Ik gebruik de smart preconditioning eigenlijk geheel niet. Ik zie er weinig voordeel in als je auto zich uit zichzelf begint voor te verwarmen op een moment dat je er niets aan hebt. Kost me teveel onnodige energie.

  Ik zou liever zien dat ze in de app de mogelijkheid bieden om zelf de tijd in te stellen wanneer je de pre-conditioning wilt laten beginnen. En natuurlijk - zoals al meerdere keren opgemerkt - de mogelijkheid om ook de acterruit (i.c.m. spiegels) voor te verwarmen.
   
 15. PaulusdB

  PaulusdB Mayor Gnomus Vintage Limb

  Joined:
  Jul 12, 2013
  Messages:
  5,617
  Location:
  Europe
  Waren we niet allemaal bèta-testers van deze functionaliteit? Dat draagt dan ook niet veel bij, want ik heb 'm ook maar uitgezet.
   
 16. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,321
  Location:
  Netherlands
  En de stoelen. Ik rij het liefste in frisse lucht (18C) met warme stoelen. De stoelverwarming is bij een koude start en lederen bekleding echt nodig, en in de praktijk heeft mijn k*nt het meeste werk al gedaan voordat de stoelverwarming mij wat warmte teruggeeft.
   
 17. Steven

  Steven Member

  Joined:
  May 30, 2013
  Messages:
  723
  Location:
  Netherlands
  Mee eens, maar volgens mij doet de stoelverwarming het nu ook al niet als er niemand daadwerkelijk op de stoel zit. Dus dat kan lastiger worden. Zet je van afstand de stoelverwarming aan, maar zo lang er niemand op de stoel zit is het effect nihil.
   
 18. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,321
  Location:
  Netherlands
  Bij mij houdt de verwarming van de voorstoelen de stand bij uitstappen vast. Achterbank niet. Maar als ik iemand ga ophalen, kan ik de verwarming van alle stoelen alvast aanzetten terwijl ik rij, dus het kan zeker.
   
 19. Steven

  Steven Member

  Joined:
  May 30, 2013
  Messages:
  723
  Location:
  Netherlands
  Ja, je kan ze alvast aanzetten tijdens het rijden, dat klopt. Ook onthoudt het systeem de laatst gebruikte stand. Maar volgens mij gaat het systeem pas echt werken als er iemand op de stoel gaat zitten. Ik heb overigens geen winterpakket, dus ook geen verwarming op de achterstoelen, maar neem aan dat het principe voor de voorstoelen hetzelfde blijft ongeacht winterpakket of niet.
   
 20. Keezje

  Keezje Active Member

  Joined:
  Dec 17, 2013
  Messages:
  2,321
  Location:
  Netherlands
  Blijft toch uitsluitend een softwarematige instelling, en dus in te passen in smart preconditioning?
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC