TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

LED verlichting gaat niet uit

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Wim S., Dec 18, 2013.

 1. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  4,443
  Location:
  De Woude NL
  ik woon op een mooi eiland en moet dagelijks gebruik maken van een pont. Wachtend voor de pont in de avonduren, is het verplicht om de verlichting te doven. Terecht nodig omdat de pontbaas hinder heeft bij het afmeren. Ik schakel de verlichting uit maar de LED verlichting blijft aan en is nog steeds veel te fel voor de pontbaas.
  Kan dat licht niet uit terwijl ik de auto blijf zitten?
   
 2. Zuid5.nl

  Zuid5.nl Member

  Joined:
  Aug 2, 2013
  Messages:
  685
  Location:
  Oostzaan NL
  verlichting ku je kiezen uit "auto" "off" en "dim" volgens mij zit er ergens onder de "control knop" links onder in dat mega screen van je :)
   
 3. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  4,443
  Location:
  De Woude NL
  Nee, zo simpel is het niet. Je zou verwachten dat als ik zou kiezen voor 'Outside light off' dat alles dan uitgaat. Het grootlicht gaat inderdaad uit, maar de felle LEDrand blijft aan.
  Er is een oplossing, maar logisch is die niet. De auto moet in P worden gezet. Nog steeds blijft de LEDrand branden. Je moet daarna in het verlichtingsmenu op 'auto' drukken en tenslotte weer op 'Off'. Pas dan gaat de LED rand uit.
  Dit is een workaround, maar handig is het niet.
   
 4. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,436
  Location:
  Den Haag
  Vind het jammer dat ik de verlichting niet uit kan doen tijdens het rijden. Soms wel leuk ergens op een donker weggetje.
  Is het ook normaal gedrag dat de lichten steeds weer op 'auto' staan bij een nieuwe rit? Ik dacht dat de instelling van de lichten gekoppeld was aan je profiel, maar dat is blijkbaar niet zo.
   
 5. martinve

  martinve Active Member

  Joined:
  Mar 26, 2013
  Messages:
  1,048
  Location:
  Heerlen, NL
  Zijn het niet de "Dome" lichten die je uit moet doen ?
  Ik heb die optie ergens zien staan waar je kunt kiezen welke lichten je aan wilt en welke niet...
   
 6. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  4,443
  Location:
  De Woude NL
  Domelichten zijn de interieurlampjes.
   
 7. arjan.a

  arjan.a Member

  Joined:
  Aug 30, 2013
  Messages:
  98
  Location:
  Netherlands
  Ik heb dezelfde vraag, maar dan andersom: hoe laat ik de auto verlicht op de weg staan als ik bijv in het donker mijn kind uit de auto haal en aflever bij school? Als ik uitstap gaan de lichten uit, follow me home verlichting gaat uit als ik op ruime afstand van de auto ben, want dan gaat ie op slot. Enige optie is om de sleutel in de auto te laten en de follow me home aan, maar volgens mij is er geen optie dat je de auto afgesloten laat staan met parkeerlichten aan (wat volgens de wetgeving wel moet als je de auto op de weg laat staan)... of weet iemand een oplossing?
   
 8. ojee99

  ojee99 Onno

  Joined:
  Aug 3, 2013
  Messages:
  1,129
  Location:
  Den Haag

  Parkeerlicht alleen links of rechts geen aanwezige optie op de Model S?
   
 9. Billy

  Billy Active Member

  Joined:
  Aug 14, 2013
  Messages:
  1,178
  Location:
  Venlo
  Heb het geprobeerd en kan zeker. Als ik de auto in Park zet en dan de verlichting uit, is alles donker. Werkt soms niet de eerste keer. Kan zijn dat je dan nogmaals op auto moet zetten en weer naar off. Lijkt me prima werkbaar.
   
 10. Wim S.

  Wim S. Supporting Member

  Joined:
  Apr 11, 2013
  Messages:
  4,443
  Location:
  De Woude NL
  Dat is precies wat ik in posting 3 heb vastgesteld.
   
 11. T.R.O.L.L.

  T.R.O.L.L. Banned

  Joined:
  Sep 13, 2017
  Messages:
  21
  Location:
  earth
  Geen nieuw draadje aanmaken levert een willekeur aan oude draadjes op die beter konden blijven slapen. Is dit beter dan gewoon een nieuw draadje aanmaken?

  (on topic) Mijn ledverlichting gaat achterin juist veel te snel uit (na 20 seconden of zo). Is dat ergens instelbaar? Heb het nog niet kunnen vinden.
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC