Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Onderzoek voor school

This site may earn commission on affiliate links.
Hallo,

Wij (Robert, Steve, Tim & Jeff) moeten een project doen voor school. Voor dit project moeten wij antwoord geven op de vraag:"Hoe kunnen wij het algoritme die de actieradius van tesla berekent verbeteren". Hiervoor moeten wij de onderzoeksmethode crowdsourcing gebruiken. Dus als iemand enig idee heeft (hoeft niet realistisch of uitgebreid te zijn) heeft, horen wij dit graag.
 
Is nu de vraag om een onderzoek op te stellen, of om er een uit te voeren?

Als het gaat om het onderzoek zelf dan gaat de grootste vraag zijn hoe je aan de data komt. Datamining via een partij als Teslafi lijkt de meest voor de hand liggende, maar de vraag is of je toegang gaat krijgen. Alternatief is om men alhier te vragen de data te delen. Maar: dat is tijdsintensief en je kan je afvragen of de input betrouwbaar is. Eventueel kan je met Tesla zelf contact op nemen.

Daarna lijkt het een kwestie van het vergelijken van de vooraf opgestelde range per rit ten opzichte van het gerealiseerde verbruik, met een regressie naar variabelen als temperatuur, snelheid, hoogteverschil, etc., voor zover Tesla daar zelf nog niet bovenop zit.

Succes!
 
  • Like
Reactions: Tezlaowner
Welke actieradius berekening bedoel je?

Dat ene getal in het scherm?
De EPA range zoals in Amerika gebruikt?
De instant of average range in de energy graph?
Het verwachte % bij aankomst in de trip graph?
Dat wat Tesla gebruikt op haar site (Google op Tesla range calculator)?
Dat wat abetterrouteplanner gebruikt?

En welke hypothese ligt ten grondslag aan de verbetervraag?
 
Op een viltje: Neem een radius van 50km van de locatie van de auto en haal van alle Tesla's daarbinnen het huidige verbruik op en compenseer voor zoveel factoren als mogelijk (bv: snelheid, type Tesla, aantal inzittenden, bandenspanning, historisch gemiddeld verbruik, etc). Neem dan de huidige staat, mogelijk ingevoerde route en de historie van de Tesla en bereken een actieradius.

Edit:
.. Bovenstaande valt denk ik niet onder crowdsourcing, daarvoor moet je mensen iets (online) laten invoeren, je zou het liefst informatie willen laten aanleveren door mensen die Tesla nog niet heeft, de rest van de factoren gebruikt Tesla wellicht al voor de berekening.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Tezlaowner