TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC
Start a Discussionhttps://teslamotorsclub.com/tmc/tags/

Rear view camera problems

Discussion in 'Model S: User Interface' started by Kevmo, May 9, 2017.

  1. Kevmo

    Kevmo New Member

    Joined:
    May 9, 2017
    Messages:
    3
    Location:
    Eau Claire, Wisconsin
    I recently had my rear view camera on my Model S stop working. When I open the camera app, the screen is just gray with no picture. When I shift into reverse I get the guide lines for backing up with the gray screen and no picture. I've tried rebooting both screens and I've tried powering down for 3 minutes and nothing has worked. Does anyone know how to fix it?
     
  2. thimel

    thimel Member

    Joined:
    Feb 27, 2015
    Messages:
    429
    Sounds like you are due for a trip to the service center.
     
  3. SMAlset

    SMAlset Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2017
    Messages:
    1,075
    Location:
    SF Bay Area
    Any damage to the rear camera that you can see (above the license plate)?
     
  4. Kevmo

    Kevmo New Member

    Joined:
    May 9, 2017
    Messages:
    3
    Location:
    Eau Claire, Wisconsin
    There isn't any visible damage to the camera and it was built in February.
     
  5. lunitiks

    lunitiks ˭ ˭ ʽʽʽʽʽʽʽʽʽ ʭ ʼʼʼʼʼʼʼʼʼ ˭ ˭

    Joined:
    Nov 19, 2016
    Messages:
    1,740
    Location:
    Prawn Island, VC
    Loose connector or faulty camera sensor, maybe? Hopefully just SW glitch. Classic, AP1 or AP2 car?
     
  6. Kevmo

    Kevmo New Member

    Joined:
    May 9, 2017
    Messages:
    3
    Location:
    Eau Claire, Wisconsin
    AP2. My car has about 1,700 miles on it and the problem started at about 1,500 miles. The nearest service center is about 2 hours away so I'm hoping it can be fixed without going in.
     
  7. JPP

    JPP Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    2,152
    Location:
    SF Bay Area, CA
    If you open your rear liftgate, and pop off the left hand hand pull handle/recessed cover, you can then see into the innards of the liftgate. Look for the black camera cable coming from your bottom right (from the underside of the applique). This cable goes to a blue connector that is clamped to a structural rail. Check the connector.

    See post 105 in this thread:

    Tesla says it can't be done: But it can: new higher resolution rear camera

    where I am swapping out the camera. Maybe you do have a loose connector.

    if not, and you need a new camera, I would leave it to the ranger/service center. It's a bit of work to deinstall/reinstall the liftgate applique and replace the camera.
     
    • Informative x 2

Share This Page