Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Tesla en het Coronavirus

This site may earn commission on affiliate links.
Status
Not open for further replies.
Ik vind het een beetje naïef om te denken dat mensen met antilichamen probleemloos aan het werk kunnen.

Die mensen kunnen dan niet meer geïnfecteerd worden (=goed) maar kunnen nog altijd drager zijn van het virus op hun kledij, handen, ... en bijgevolg andere mensen waarmee ze in aanraking komen nog altijd besmetten.

De kans dat ze het virus verspreiden is natuurlijk wel wat minder, omdat ze zelf niet virusdeeltjes gaan verspreiden door te hoesten en niezen. Maar een immune thuisverpleegkundige moet nog altijd PBM's gebruiken om patiënten zonder antilichamen te verzorgen.

Waarom denk je dat we momenteel geen handen meer schudden? Als je gewoon elkaar niet meer aanraakt, dan is de kans op besmetting bij iemand die immuun is nihil.
 
Daarvoor hoef je toch alleen maar te kijken naar het verloop in de USA en met name NY. Ik vrees dat het daar helemaal mis gaat, en dat helaas de mensen met de minste draagkracht het slachtoffer zullen worden. Heb ook niet het idee dat Trump en consorten écht bezig zijn met het bestrijden van het virus an sich. Vooral Trump is meer bezig met z'n imago en het beschuldigen van anderen... Echt bizar om te zien hoe de discussie daar verloopt.

Ik vind Trump de slechtste president ooit en als corona zorgt dat hij niet herverkozen wordt is het misschien zelfs de crisis waard geweest (op macro niveau dan), maar ik denk dat de ellende in de VS hem niet aan te rekenen is en al helemaal niet in een stad als New York waar verplaatsingen in overwegende mate niet met privévervoer gaat. Tel daarbij op dat corona vooral voor IC opnames zorgt bij mensen met obesitas, alsmede dat een groot deel van de bevolking niet is verzekerd voor medische hulp, en dan ontkom je natuurlijk niet aan wat je nu ziet gebeuren in New York.

Met name op decentraal niveau zie je wel dat er maatregelen genomen worden. Onder meer de gouverneur van New York haalt dagelijks de headlines met zijn alom geprezen optreden.
 
Het probleem met de VS is dat men kon leren van China, Italië en in mindere mate Spanje en Frankrijk, maar na de travel ban uit Europa naliet om verdere maatregelen te nemen. En zoals nu blijkt, was men in januari al op de hoogte van de risico's in de VS en hebben enkele politici er wel voor gezorgd dat ze hun aandelenposities in cash hadden omgezet, maar tegelijk bleven vertellen dat het allemaal wel ging meevallen.
 
  • Like
Reactions: Pascal-R
Waarom denk je dat we momenteel geen handen meer schudden? Als je gewoon elkaar niet meer aanraakt, dan is de kans op besmetting bij iemand die immuun is nihil.
Dat bedoel ik net met naïef zijn.

Het is momenteel ongetest dat immune mensen het virus niet doorgeven omdat we met z'n allen mekaar niet aanraken.

Een trip naar de winkel mag duidelijk aangeven dat niet iedereen zich aan de adviezen houdt. Je kan bijgevolg niemand vertrouwen.
 
Dat bedoel ik net met naïef zijn.

Het is momenteel ongetest dat immune mensen het virus niet doorgeven omdat we met z'n allen mekaar niet aanraken.

Een trip naar de winkel mag duidelijk aangeven dat niet iedereen zich aan de adviezen houdt. Je kan bijgevolg niemand vertrouwen.
Ik blijf het herhalen:

We zitten in de zombie apocalyps maar je kunt niet zien wie de zombies zijn.
 
Dat bedoel ik net met naïef zijn.

Het is momenteel ongetest dat immune mensen het virus niet doorgeven omdat we met z'n allen mekaar niet aanraken.

Een trip naar de winkel mag duidelijk aangeven dat niet iedereen zich aan de adviezen houdt. Je kan bijgevolg niemand vertrouwen.

Ik kijk simpelweg verder dan mijn neus lang is.

Duidelijk is dat we niet alles weten, daarvoor is dit virus te nieuw. Echter, als je van het meest zwarte scenario uit wil gaan met besmettingskansen (waar nog geen enkele aanwijzing voor is gevonden!), dan moeten we naar een systeem zoals in Wuhan, waar de boodschappen alleen nog maar thuis konden worden bezorgd tegen prijzen die meermaals over de kop zijn gegaan.

Dan kun je m.i. beter de doden door het virus accepteren, want wat dat allemaal met zich brengt (de verspreiding hier is zodanig dat we niet meer een paar gebiedjes af moeten sluiten) gaat veel meer schade opleveren dan de coronadoden, zeker als we dan overschakelen naar tijdelijke hospitaals voor coronapatiënten en iedereen verder maar weer vrij buiten laten fladderen.

Waar ik overigens op reageerde was jouw opmerking over virusverspreiding door virus op kledij en handen. ;)
 
Dan kun je m.i. beter de doden door het virus accepteren, want wat dat allemaal met zich brengt
Bedoel je de rechtstreekse doden, of ook de doden die gewoon door overbelasting van het gezondheidsapparaat veroorzaakt worden? Mensen die met normale gezondheidszorg wel nog gered zouden kunnen worden, maar in geval van ramp getrieerd worden als vogel voor de kat?
 
Ik ben optimist: vorige week heb ik een bestelling geplaatst voor een Model S. Oorspronkelijk stond de levering gepland voor juni...
Ik ben pessimist: hopelijk wordt de nieuwe rosse geleverd in 2020...

Ik ben realist: op dit moment kan het me geen bal schelen.

Mijn afdeling is een spoedgevallendienst in een groot ziekenhuis, dat de afgelopen weken in de allerhoogste staat van paraatheid is gebracht. Op een gegeven moment leek het een spookziekenhuis: je weet dat er nog mensen liggen, maar je ziet ze niet. De enige getuigenis is de hal waar familie kleren en andere spullen mag achterlaten in koffers of plastic zakken. Dit en de sporadische reanimatieoproepen.
De patiënten die we zien passeren op spoedgevallen zijn vaak licht tot matig ziek, deze kunnen weer naar huis. Voor wat betreft ernstige gevallen zitten we nu in het begin van de opgaande fase. Ouderen, maar ook veertigers en vijftigers die zeer snel achteruitgaan en plots van HFOT naar CPAP naar ETT+KV evolueren. Kunstgrepen als extreme PEEP, recrutering en prone ventilation worden toegepast. En dan stopt het als je gezondheidszorgsysteem het niet aankan, en mensen sterven in isolatie en eenzaamheid.
Over een 2-3 weken zullen we zien hoever we staan voor wat betreft Covid-19. Ik hoop dat we niet dezelfde weg opgaan als Italië. Vergis je niet: Noord-Italië had een goed functionerende gezondheidszorg. Ze werden "gewoon" overrompeld. Van de zorgverleners in de tweede lijn is 20 tot soms 90% ziek geworden. Er zijn 61 artsen overleden, wie weet hoeveel andere zorgverleners.
Dit is een beestje dat je niet onder de leden wil hebben, als je een matig tot ernstig ziektebeloop doormaakt heb je tot 36% kans op longfibrose.

Is het nuttig om het land lam te leggen? Ja.
Mits isolatie/lockdown daalt de case fatality rate drastisch. Wij kunnen het aan als de "normale" pathologie op een laag pitje gezet wordt. Dat is de rationale.
 
Als je weet wat je wil zeggen, kan het toch geen probleem zijn om te antwoorden op een vraag ter verduidelijking.

Ik hou niet zo van selectief quoten en dan vervolgens een suggestieve vraag stellen. Of je dat nou per ongeluk doet of niet, het komt de sfeer niet ten goede.

In mijn betoog noem ik expliciet noodhospitaals om de toestroom aan te kunnen. Daarmee heb je je antwoord.
 
Ik quote selectief omdat ik gericht een vraag wil stellen op dat stuk dat ik quote.

In je betoog vermeld je nergens "noodhospitaal" maar spreek je over "tijdelijke hospitaals".

Moet ik dus begrijpen dat tijdens een wereldwijde pandemie waar de Nederlandse overheid (net zoals de Belgische, Italiaanse, Franse, Spaanse, ...) geconfronteerd wordt met tekorten aan materiaal en mensen, jij denkt dat het afbouwen van de maatregelen en het opbouwen en organiseren van noodhospitaals om de verwachte groei van patiënten op te vangen voldoende zal zijn? Of dat de menselijke kost - op ouderen, zorgpersoneel, maar ook jongeren - aanvaardbaar is hoewel je hier op onverkend terrein gaat? Beste indicatie hoe dat zou aanvoelen is Noord-Italië, Spanje en binnenkort de VS?

Nou, akkoord dat jouw familie dan eerst geïnfecteerd wordt?

Ik wil geen droeftoeter zijn, maar je optimisme kan ik niet afleiden uit de cijfers en mediaberichten. Kan jij mij wijzen waar jij jouw optimisme op baseert? Bronnen? Cijfermateriaal?

Enige positieve indicator momenteel zijn sterftecijfers in de VS, waar een studie net van Twitter is verwijderd omdat er twijfel is ontstaan over de juistheid van de CDC-cijfers.

Siddhartha Sanghi on Twitter
Alexander Radtke on Twitter

De daling zou vooral bij -40 jarigen zijn.

Daarentegen: Indicator van Datagraver:
Datagraver on Twitter


EUVqk4ZXQAAE2lA
 
Last edited:
@wooter

Ethisch heb je helemaal gelijk maar wat een aantal missen in de discussie is het volgende:

Ik sprak vandaag een NL -ondernemer die in NL gewoon zijn werk nog mag doen en dus geen compensatie kan krijgen.
Hij zit alleen nu in FR en mag niet naar NL komen. In FR krijgt hij ook niets omdat hij in NL woont.

Zaak gaat failliet, alles wat hij opgebouwd heeft weg en het gaat nog wel twee maanden duren waarschijnlijk voordat hij daar weg kan.
Letterlijk huilen aan de telefoon en ik vrees als dit nog lang duurt dat dit een Corona slachtoffer wordt zonder dat hij Corona heeft.
icon_sad.gif


Hij heeft net een aantal investeringen gedaan waardoor de cash reserves even wat kleiner zijn.

Dit is precies de reden dat een totale lockdown waarschijnlijk meer schade gaat opleveren dan dat het oplevert.
 
@RobsEV wat is je oplossing dan? In België en Frankrijk is er die lockdown en als je tot sluiting gedwongen wordt zijn er compensatiemaatregelen. Maar vanzelfsprekend dat iemand die zijn zaken in NL doet, niet kan rekenen op compensatie in Frankrijk, niet?

Ik zeg niet dat ik een oplossing heb. Echter zijn de compensatie regelingen in NL zo symbolisch dat er nog steeds heel veel ondernemers zullen omvallen. Dit geeft niet alleen financieel leed. Ik zie er ook die nu vlak voor hun pensionering alles kwijt gaan raken.

Een ander heeft € 200.000 salariskosten in de maand en nog een € 100.000 aan vaste lasten maar geen omzet meer op dit moment.
Wanneer hij zijn personeel blijft betalen mag hij hopen dat 90% van de salariskosten gaat terug krijgen. Wanneer hij dat gaat krijgen is nog een raadsel want het aanvragen is nog niet eens mogelijk.

Wie heeft er voor meerdere maanden € 300.000 per maand op de plank liggen?

Ik kan mij niet voorstellen dat de compensatie regelingen in BE en FR veel ruimer zullen zijn anders snap ik waarom ze in NL nu zeggen dat de zuidelijke landen geen blanco check van de noordelijke landen kunnen verwachten. (Ik begreep dat ze dat wel vervelend vinden...)
 
In België kunnen werkgevers voor hun werknemers tijdelijke werkloosheid aanvragen. Dan vallen de werknemers tijdelijk terug op een werkloosheidsvergoeding. Ook krijgen bedrijven uitstel van betaling van verschillende belastingen, en zelfs uitstel van betaling op leningen, en kunnen ze extra leningen aangaan.

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (coronavirus) | Agentschap Innoveren en Ondernemen

Zelfstandigen die hun zaak moeten sluiten, kunnen daarbovenop ook nog rekenen op een. hinderpremie van €4000 vanaf 13 maart, en vanaf 5 april €160/dag. Dat ook voor zelfstandigen die hun zaak tijdelijk open hielden en toch moesten sluiten, of restaurants die enkel op afhaal nog kunnen werken.

Corona hinderpremie voor ondernemingen en zelfstandigen die moeten sluiten | Agentschap Innoveren en Ondernemen

Vanzelfsprekend gaat dit geld kosten, maar veel alternatieven heb je niet. Een maandenlange angstpsychose omwille van het coronavirus met ditto ziekte uitval zou ook heel wat kosten.
 
Even een wat onverwachte insteek. Een vriend cardioloog is in standby gezet voor het geval de druk op de IC te hoog wordt. Hij doet enkel nog de dringende hartinfarcten. Alleen stelt hij tot zijn verbazing vast dat er nauwelijks nog hartinfarcten zijn. Hij schrijft letterlijk: die virussen lijken hartinfarcten te voorkomen ( of is het dan toch het fijn stof?)
Ik heb een vraag aan specialist Wooter over zijn grafiek hierboven (hoewel ik vermoed dat hij mij op ignore gezet heeft). Is het verkeerd van mij te veronderstellen dat de coronadoden die nu vallen de sterftecijfers van de maanden of het jaar dat komt zullen doen dalen?
 
Status
Not open for further replies.