TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Upgrade van 60KWh naar 70Kwh

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Philinator, Jan 29, 2016.

 1. Philinator

  Philinator Member

  Joined:
  Sep 5, 2014
  Messages:
  129
  Location:
  Bussum the netherlands
  Bij laatste beurt gaf ik aan dat bij de vraag of ik tevreden was met de tesla, dat ik dat zeker was maar dat de 60kwh toch wel een beperking vond met name op trips naar het buitenland.
  We gaan vaak naar Frankrijk naar de familie en van Nivelles naar Reims haal ik bijvoorbeeld niet.

  Ze gaven aan dat er een mogelijkheid is om te batterij te upgraden.
  Eerst zelfs naar een 90kwh maar dat bleek later toch niet mogelijk te zijn. (zou ik wel grappig vinden, hoef ik alleen de 60 badge om te draaien)

  De upgrade kost ongeveer EUR 22,000 inclusief montage.

  Als ik de oude batterij inlever krijg ik (maar) 2500 euro terug. Waarom ik dat niet zou inleveren is voor mij overigens een raadsel.

  Ik begrijp deze pricing niet. Als ik een 60 zou inleveren en een nieuwe 70 zou kopen zou het verschil veel kleiner zijn volgens mij.
  Waarom krijg ik eigenlijk zo weinig terug voor mijn eigen accu? Dat heeft toch een waarde? (hoewel ik ook wel begrijp dat er niet veel kopers voor een 60 batterij zullen zijn)
  Daarnaast vraag ik me af hoeveel efficiënter de accu nu echt is en hoeveel meer KM je er uit zou halen. De huidige typical range van de 60 is 305 km.

  Het lijkt wel alsof Tesla dit aanbied als een soort van idee dat het wel kan maar dat het vooral niet interessant moet zijn.

  Overigens heb ik een lease contract waardoor ik de auto niet kan inruilen. Ik wil ipv daarvan kijken of ik het bedrag kan verhogen en een hoger leasebedrag betaal.
  Interessant is ook wel of dit fiscaal wel mag, maar dat is een ander verhaal.

  Ben benieuwd hoe jullie hier naar kijken?
   
 2. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,145
  Location:
  Netherlands
  De lage prijs die je ervoor terugkrijgt heeft volgens mij te maken met het feit dat die batterij niet meer gebruikt gaat worden door Tesla en wordt gerecycled. Recyclen kan overigens erg goed met de huidige batterijen (bron moet ik schuldig blijven). Wat ook meespeelt is dat Tesla inderdaad ooit heeft aangegeven dat je beter kunt wachten op significante "upgrades" mbt de batterij. De prijs van 22.000 Euro voor de upgrade vind ik dan weer behoorlijk goedkoop (voorzover dat mogelijk is). Paar jaar geleden was de 85 kWh nog geschat op 40-50 k als ik mij niet vergis.

  Persoonlijk (maar ik heb geen Tesla) zou ik voor zo'n bedrag nog even wachten tot een meer substantiële upgrade interessant is (lees een nieuwe auto of grotere batterij).
   
 3. robertvg

  robertvg Extremely Well-Known Member

  Joined:
  Jul 3, 2015
  Messages:
  4,382
  Location:
  Amsterdam, Netherlands
  Heb je daar wel eens met je leasebedrijf over gesproken ? Als zij op dit moment een interessante prijs voor de 60kW versie zouden kunnen krijgen, en je gaat een nieuw contract aan voor 4 of 5 jaar dan zou het voor hun wellicht toch ook interessant kunnen zijn ? Bij een upgrade zal het leasebedrijf m.i. de extra kosten van 20.000 willen spreiden over de resterende 36 of 48 maanden van je huidige contract, reken maar uit.
   
 4. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,640
  Hier begin ik een interessante businesscase in te zien.

  Stel ik geef je het dubbele (5000€) voor een 60kWh-pack en bouw dat om naar een huisbatterij* (reken 10000€ aan materiaal en manuren) en verkoop dit door aan 20000€.

  In het eerlijkste geval heb je dan een huisbatterij van +/-50kWh voor een fractie van wat het zou kosten aan een officiële powerwall.
  Die pricing van Tesla zal onhoudbaar blijken in de toekomst (imho).

  *op de benaming "Powerwall" zal allicht wel een trademark rusten en aangezien Tesla toch al klaar staat met advocaten... :tongue:
   
 5. Zuid5.nl

  Zuid5.nl Member

  Joined:
  Aug 2, 2013
  Messages:
  692
  Location:
  Oostzaan NL

  Dan noem je hem gewoon de "Ludicrous wall"
   
 6. Robrecht

  Robrecht Member

  Joined:
  Sep 12, 2014
  Messages:
  86
  Location:
  Antwerp, Belgium
  Op het Amerikaanse gedeelte van het forum is er al aan bod gekomen dat je de batterij niet mee krijgt en je de voorgestelde inruilwaarde moet accepteren. Waarom ze laten uitschijnen dat je een keuze hebt is bizar.
   
 7. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  Inderdaad, wk057 heeft het geprobeerd zonder succes omdat het aanbod terug werd ingetrokken.

  - - - Updated - - -

  De batterij is niet efficiënter. Het zijn enkel de motoren van een 70D die efficiënter zijn maar dat staat volledig los van de batterij. Als je nu zou willen upgraden naar een 85 of 90 kWh batterij zou het logisch zijn maar van een 60 naar een 70 gaan is niet interessant.
   
 8. S-19910

  S-19910 Driving Model-S #19910

  Joined:
  Aug 13, 2013
  Messages:
  6,985
  Location:
  Grobbendonk, Belgium
  Of je moet het op Frank's wijze doen.
  Upgrade 60 naar 85, upgrade New gen seats, upgrade spiegels, upgrade AP en weet ik wat allemaal... Voor minder dan de prijs van de batterij -upgrade. :)
   
 9. FVO

  FVO Active Member

  Joined:
  Nov 26, 2011
  Messages:
  3,640
  Dus eigenlijk wil Tesla geen vervangonderdeel los verkopen? Dat gaat volgens mij in tegen de Europese wetgeving.
   
 10. Xfrank

  Xfrank Well-Known Member

  Joined:
  Jun 16, 2012
  Messages:
  8,370
  Location:
  Waasmunster, Belgium
  inclusief reset van de km teller en reset van de garantieperiode.... en een fles champagne en een schaalmodel model S er bovenop!:love:
   
 11. AnalysiZ

  AnalysiZ Active Member

  Joined:
  Apr 4, 2013
  Messages:
  2,597
  Location:
  de Kempen
  Als je van een 60 naar een 70 wil dan kun je beter mijn 70 overnemen en de 60 verkopen ;-)

  Maar.... mocht je toch een keer willen rekenen... (als de regeling dit jaar niet is veranderd).... nwe batterij = 27% MIA + Willekeurige afschrijving.... dus wellicht als IB ondernemer op de grens van bepaalde fiscale voordelen toch de moeite waard om door te rekenen?
   
 12. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,145
  Location:
  Netherlands
  Wat wordt onder vervang onderdeel verstaan? De batterij is een wezenlijk onderdeel van de Tesla. Kun je zomaar de motor vervangen van een ICE? Ik denk dat het daarmee vergeleken moet worden. Heb je toevallig een linkje naar de wetgeving die hierover gaat?
   
 13. JoeNe

  JoeNe EU P 1662

  Joined:
  Dec 24, 2012
  Messages:
  1,620
  Location:
  Wijgmaal, Belgium, Europe
  En waarom zou je geen motor kunnen vervangen op een ICE? Best dezelfde motorcode misschien. Ik begrijp je vergelijking naar een batterij niet goed.
  De batterij zit bij je auto, net als je stuur, stoelen, ... . Als je next-gen stoelen besteld bij Tesla moet je de oude toch terug mee kunnen krijgen? Waarom zou dat met een batterij niet kunnen?

  Het zou nog leuker zijn moest Tesla ombouwpakketten van autobatterij naar powerwall zou aanbieden. Of de omvorming van je oude pakket zou aanbieden.
   
 14. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,145
  Location:
  Netherlands
  Je kunt best een motor van een ICE vervangen, daar gaat het niet om. Is het mogelijk om de motor van een ICE te vervangen en de oude te houden? Zo ja, tegen welke kosten? Ik denk dat je dan een vergelijkbare situatie krijgt als nu bij Tesla.
   
 15. Philinator

  Philinator Member

  Joined:
  Sep 5, 2014
  Messages:
  129
  Location:
  Bussum the netherlands
  Ik neem wel aan dat de 70 je wel meer range geeft toch?
  de upgrade naar een 90kwh zou 27,500 kosten. Maar dat kon (nog) niet voor de 60
   
 16. CO2CLEAN

  CO2CLEAN Olivier Willemsen

  Joined:
  Apr 3, 2015
  Messages:
  3,145
  Location:
  Netherlands
  Ja, de 70 heeft meer capaciteit en dus meer energie om af te geven. Rond de 16% schat ik in.
   
 17. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  Je gebruikte het woord efficiënter en dat is gerelateerd met het verbruik (Wh/km) wat niet zal wijzigen (het zou zelfs slechter kunnen worden indien de batterij iets zwaarder zou wegen).
   
 18. PimEffting

  PimEffting Member

  Joined:
  Feb 25, 2015
  Messages:
  648
  Location:
  Heemskerk, Netherlands
  "zwaarder zijn" of "meer wegen"...aldus de taalpolitie ;-)

  Volgens mij werken de 60 en 70 kwh versies op 350V ipv 400V...zoiets staat mij bij.
   
 19. Energie Gratiz

  Energie Gratiz Active Member

  Joined:
  Sep 27, 2013
  Messages:
  2,397
  Location:
  Groningen - The Netherlands
  Nou, voor 2500 euri wil ik ook wel een afgedankte maar nog goed werkende 60kWh accu. En ook nog wel voor meer. Supermerkwaardig dat ze een inruilprijs noemen terwijl er geen keuze is!
   
 20. Philinator

  Philinator Member

  Joined:
  Sep 5, 2014
  Messages:
  129
  Location:
  Bussum the netherlands

  Dat was nu juist zo bijzonder: persoon van tesla zei juist expliciet als je hem wil inleveren krijg je nog 2500 euro terug. Anders mag je hem houden. In mijn naiviteit zei ik nog: en dan gebruik ik hem als wat, koffietafel.
  dus volgens hem kon ik de batterij houden.
  Ook in de mail werd bevestigd dat het een keuze is.

  dus iemand een goed bod voor een 60kw? Altijd binnen gestaan, goed onderhouden, in staat alsof het van een vrouwtje is geweest!
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC