TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

After 8.0 software update dash camera power alternative

Discussion in 'Model S' started by Mike_Atieh, Sep 24, 2016.

  1. Mike_Atieh

    Mike_Atieh New Member

    Joined:
    Sep 24, 2016
    Messages:
    2
    Location:
    North Carolina
    after I updated to 8.0 my dash camera installed to loose connector by the microphone it used to have power all the time now after 8.0 it goes off when car is locked, any one have idea of another easy way to keep my camera on all the time.
     
  2. wolfson292

    wolfson292 Architect

    Joined:
    Feb 16, 2016
    Messages:
    70
    Location:
    Florida
    I haven't noticed this but definitely will check. I am on 8.0 and have my dash cam wired that way.
     
  3. cman8

    cman8 Member

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    286
    Location:
    United States
    Yes. Please reply if this is the case as I have mine wired there also and don't want to loose the always on capability
     
  4. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,042
    Uh oh. Mine is wired the same way...
     
  5. Todd Burch

    Todd Burch Electron Pilot

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    4,731
    Location:
    Smithfield, VA
    I run my Blackvue 650 cord through the hinge area in the passenger side door, behind the front right quarter panel, and under the hood into the frunk area. Works great and you can't see a thing.
     
  6. rog

    rog Member

    Joined:
    May 30, 2015
    Messages:
    285
    Location:
    Connecticut
    I have the same setup, and the cam keeps power even after the car is locked.
     
  7. cman8

    cman8 Member

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    286
    Location:
    United States
    Are you on 8.0?
     
  8. rog

    rog Member

    Joined:
    May 30, 2015
    Messages:
    285
    Location:
    Connecticut
    Yes.
     
  9. STbreaker

    STbreaker Member

    Joined:
    May 5, 2016
    Messages:
    218
    Location:
    Ann Arbor, Michigan
    I'm downloading my cam videos right now using a script @Brett wrote. So camera must still be getting power.
     
  10. andrewket

    andrewket 2014 S P85DL, 2016 X P90DL (soon 100)

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    5,042
    What'a the script do? I've looking for an automated way to dump the video from the SD card over wifi to a NAS every time I pull into the garage.
     
  11. JPP

    JPP Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    1,841
    Location:
    SF Bay area, CA
    Both of our cars with Blackvues (550/650) hardwired into the 12v in the headliner under the grille work fine under v. 8. Are you absolutely sure that your installer used a meter to test out the point on the connector and is hooked up to the 12v and ground?
     
  12. STbreaker

    STbreaker Member

    Joined:
    May 5, 2016
    Messages:
    218
    Location:
    Ann Arbor, Michigan
    Basically you run it from the command prompt (with IP address flag) and it will download files on the SD card to the destination folder on your computer. It will skip any files already present in the target, so you do have to hold on to files until you reformat or they get written over for greatest efficiency. If you dig around the site a bit, he has a much more technical and robust description of how the script works and how he/others figured out the camera's file system if you're into coding and such... It was so much easier when you could just FTP into the thing...

    Link to release
     
  13. fallen888

    fallen888 Member.. hehe, I said "member"

    Joined:
    Jul 27, 2016
    Messages:
    462
    Location:
    Philly(ish), PA
  14. cman8

    cman8 Member

    Joined:
    Jan 2, 2016
    Messages:
    286
    Location:
    United States
  15. Mike_Atieh

    Mike_Atieh New Member

    Joined:
    Sep 24, 2016
    Messages:
    2
    Location:
    North Carolina
    thanks to everyone for help, but for some reason it's working now when car is off, it maybe connection issue, I will check my connection tomorrow
     

Share This Page