TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

AutoPilot (AP 2.5) Firmware 2018.10.4 Driving Roads with No Lane Markings

Discussion in 'Model S' started by J Roc, Apr 2, 2018.

  1. J Roc

    J Roc Member

    Joined:
    Dec 30, 2017
    Messages:
    32
    Location:
    USA
    I finally captured a video of AP handling a decently difficult stretch of road with no lane markings. It has curves and crests. Albeit at 30 MPH, I think it did a great job.

     
    • Like x 8
    • Informative x 1
  2. jeffro01

    jeffro01 Active Member

    Joined:
    Jan 30, 2013
    Messages:
    2,666
    Location:
    SF Bay Area
    That's impressive... It really is considering when you think about where AP1 started...

    That being said, all of that and the camera can't see a concrete barrier and drives right into it... Ugh...

    Jeff
     
    • Love x 1
  3. mblakele

    mblakele DON'T PANIC

    Joined:
    Mar 7, 2016
    Messages:
    1,591
    Location:
    SF Bay Area
    [​IMG]

     
  4. chillaban

    chillaban Active Member

    Joined:
    May 5, 2016
    Messages:
    3,722
    Location:
    Bay Area
    It's all a matter of what they have and have not trained it to recognize. It also stops great for cars 300ft away now, but would've plowed into a patio table on I-280 if I didn't take over.

    One day, it will surely have a better concept of obstacles to avoid.
     
  5. tmxninja

    tmxninja Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    78
    Location:
    USA
    My software upgrade no longer sees lane markings on parts of the road and kicks out of AP frequently. See pic. I am wondering if it is somehow losing internet connection and causing this. When it doesn't see lanes, it doesn't display cars in front of me either.

    AP2018104.jpg
     
  6. tls

    tls Member

    Joined:
    May 17, 2015
    Messages:
    267
    Location:
    New York, New York
    My car (2015 S85D, AP1) started doing that. About a week later the autopilot failed completely -- even cruise control would no longer engage.

    Service center replaced the camera and harness under warranty.
     
  7. tmxninja

    tmxninja Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    78
    Location:
    USA
    :eek: Yikes, I hope that doesn't happen. Mine is not seeing lanes only with newest software. :(
     
  8. tmxninja

    tmxninja Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    78
    Location:
    USA
    How do I report this issue to Tesla? Is there some sort of ticket system?
     
  9. croman

    croman Active Member

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    4,493
    Location:
    Chicago, IL
    Call service. Sounds like radar failure.
     
  10. tmxninja

    tmxninja Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    78
    Location:
    USA
    I want to report back. CS says I have to reboot both screens (MCUs) for some firmware updates to work correctly. Now it seems to work with lanes, radar, and AP. (where before I lost all 3 some or most of the time) I would think the reboot would be a part of the firmware push.:rolleyes:
     
  11. oktane

    oktane Active Member

    Joined:
    Oct 25, 2016
    Messages:
    1,558
    Location:
    USA
    Pretty cool but be careful, don't trust it.
     

Share This Page

  • About Us

    Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
  • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


    SUPPORT TMC