TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Model 3 - Afleveringen

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by eelcodb, Feb 6, 2019.

 1. Jooop

  Jooop Member

  Joined:
  Dec 20, 2018
  Messages:
  427
  Location:
  Veghel
  Ja eindelijk!!!! Na 4 uur wachten en "helaas" dan weer "goed nieuws!" dan weer "oh sorry gaat toch niet door" nu eindelijk toch alles gefixed en bijna. 100km op de teller. Het is een ongelooflijk gaaf apparaat!! Maar jongejonge wat een GEDOE! ! nog nooit zoiets meegemaakt. Uiteindelijk toch echt heel goed geholpen door de mensen van Tesla, maar die communicatie is BAGGER!
   
  • Like x 4
 2. Martijn S

  Martijn S Active Member

  Joined:
  Feb 15, 2013
  Messages:
  1,087
  Location:
  The Hague
  Echt een lang bestaande Tesla-rider geval.
  We hebben er weer eentje besteld en gekregen (kostte wat moeite).
  Now we just move on.
   
 3. eelcodb

  eelcodb Member

  Joined:
  Mar 22, 2015
  Messages:
  737
  Location:
  Nieuwerkerk a/d IJssel
  Qua wieldoppen passen ze goed naast elkaar ;)
   
  • Funny x 1
 4. MarcVG

  MarcVG Member

  Joined:
  Feb 21, 2014
  Messages:
  114
  Location:
  Belgium
  Dus voorlopig geen enkele Belgische levering?
   
 5. Right_Said_Fred

  Right_Said_Fred Moderator

  Joined:
  May 11, 2012
  Messages:
  3,506
  Location:
  The Netherlands
  Ze zullen van tevoren vast allemaal uitgedacht hebben bij Tesla. En iedereen doet zijn stinkende best. Maar als daar dan eenmaal uur U is, gebeuren er dingen waar geen draaiboek in voorzien had en loopt het in de soep. Het zal een paar weken duren en misschien zelfs nog wat langer, maar je zult zien dat er dan een soepele organisatie ontstaat. Alleen wel zuur voor de mensen die nu nog het tegenovergestelde ervaren.
   
  • Like x 2
 6. Right_Said_Fred

  Right_Said_Fred Moderator

  Joined:
  May 11, 2012
  Messages:
  3,506
  Location:
  The Netherlands
  In Amerika vonden ze de rit van Zeebrugge naar België te lang, dus krijgt Nederland voorrang. En Brussel is de hoofdstad van Denemarken...
   
  • Funny x 7
 7. Unit106

  Unit106 Member

  Joined:
  Mar 12, 2016
  Messages:
  789
  Location:
  Netherlands
  @Merijn, heb je het Model 3 schaal model erbij gekregen?
   
 8. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,782
  Location:
  Den Haag
  Haha, nee eerder het twee-dagen-achter-elkaar-eerder-van-werk-moeten-vertrekken geval. :p
   
 9. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,782
  Location:
  Den Haag
  Nee, was dat de bedoeling?
   
 10. Jooop

  Jooop Member

  Joined:
  Dec 20, 2018
  Messages:
  427
  Location:
  Veghel
  Ik lees nu even alles terug en toch typisch dat ik net 2 mensen van het forum ben misgelopen schijnbaar. Ik was met mn vader even naar een cafeetje omdat we sowieso 2 uur moesten wachten op die UMC bug fix.
   
 11. Merijn

  Merijn Active Member

  Joined:
  Jul 10, 2013
  Messages:
  1,782
  Location:
  Den Haag
  Ik heb nog rondgekeken of ik je niet zag, maar blijkbaar was je tussen 19:15 en 20:30 (toen wij er waren) net weg.
  Of je bent moeilijk te herkennen via de zwart-wit foto. :)
   
 12. Jooop

  Jooop Member

  Joined:
  Dec 20, 2018
  Messages:
  427
  Location:
  Veghel
  Nou echt precies tussen die tijd! Even een bie....euh frisdrankje gedronken. Nou ja, eind goed al goed zullen we maar zeggen!
   
  • Funny x 2
  • Like x 1
 13. schonelucht

  schonelucht Well-Known Member

  Joined:
  Mar 10, 2014
  Messages:
  5,080
  Location:
  Nederland
  De private jet van Elon is ondertussen in Oostende. Dat gaat de chaos alleen maar groter maken!
   
 14. Unit106

  Unit106 Member

  Joined:
  Mar 12, 2016
  Messages:
  789
  Location:
  Netherlands
 15. Fralamjo

  Fralamjo Member

  Joined:
  Nov 16, 2018
  Messages:
  295
  Location:
  Netherlands
  #115 Fralamjo, Feb 8, 2019
  Last edited: Feb 8, 2019
  Eens dat een auto kopen een first world problem is, maar misschien (ver)oordelen mensen (hem) nu te snel. Je weet de situatie van de koper niet. Misschien heeft die al een EV en had willen overstappen naar Tesla model 3 en is door de hele gang van zaken zijn vertrouwen in Tesla kwijt, zo te zien particulier/eigen bedrijf aanschaf (leasecontract lijkt me onwaarschijnlijk omdat je dan ook moet overleggen met de leasemaatschappij en kan niet zo maar ter plekke cancelen). We praten wel over auto's van dik 60K waarvan de uitlevering meer amateuristisch verloopt dan de aanschaf van een Citroen C1. En is dat aanstellerij en heeft iemand daar zichzelf mee?

  En jij verwacht een soepele uitlevering binnen een paar maanden? Kijk deze video eens en een aantal links waar naar gerefereerd wordt. Dan krijg je toch steeds meer het gevoel dat het een structureel probleem is, ook in de VS. En het is een slechte zaak als promotors (NPS-score) zich openlijk gaan uitlaten over problemen met het merk. Iets meer ruimdenkendheid kan geen kwaad. En dan zullen we nog maar niet de video's linken van Rich Rebuilds over de aanschaff van een tweedehands model X ;)
   
 16. Archibald du Q

  Joined:
  Mar 18, 2018
  Messages:
  23
  Location:
  Heerewaarden
  Vandaag de tweede afspraak om 16.30. Is helaas wederom gecancelled.
   
 17. Tozz

  Tozz Active Member

  Joined:
  Jan 10, 2018
  Messages:
  2,500
  Location:
  Tynaarlo
  Dat ze zich er vooral zelf mee hebben op de lange termijn, dat ben ik inderdaad wel met je eens. Maar het geeft hopelijk wel een duidelijk signaal af aan Tesla. Of we in een verwende maatschappij leven is een andere discussie, maar het amateuristische niveau van Tesla als organisatie blijft mij wel telkens weer verbazen.

  Dit is niet "iets dat anders gaat dan verwacht". Als je tot 2x toe eerder van je werk vertrekt omdat Tesla je belt dat je je auto kan halen, en dan komen ze tot 4x toe die afspraak niet na, dan zou ik op z'n minst not amused zijn. Het kost mij geld, het kost mij tijd, vrije dagen en het kost me mijn humeur. Daarnaast heb je de hele dag van die collega's om je heen die je voor schut zetten ;-)

  Voor veel mensen is een auto kopen, zeker een nieuwe auto, ook iets waar je naar uit kijkt. Het is een groot deel emotie. Zo'n blunder van Tesla heeft dan wat meer impact op de gemoedsrust dan wanneer de Albert Heijn tot 4x toe geen pindakaas op voorraad heeft.

  Dat niet alles op rolletjes loopt, prima. Zal iedereen begrip voor hebben bij zo'n eerste delivery ronde. Maar op een of andere manier slaagt Tesla er toch telkens weer in om daar vervolgens als een kip zonder kop mee om te gaan. Iedereen roept maar wat, iedereen doet maar wat, de ene medewerker zegt Ja, de ander zegt Nee. Terwijl de ene medewerker nieuwe afspraken aan het inplannen is is de collega naast hem/haar die afspraken weer aan het cancellen. Top-down management lijkt volledig afwezig te zijn.

  Het is natuurlijk makkelijk roepen vanaf de zij lijn, maar in organisaties met een beetje structuur en bijvoorbeeld communicatierichtlijnen was dit een stuk fraaier gegaan. En zelfs dan kan ik mij nog voorstellen dat je 2x een afspraak cancelled, maar bij de 3e keer moet er toch een manager daar flink op de rem gaan trappen en eerst orde op zaken stellen voordat we weer mensen nodeloos naar Tilburg laten afreizen.

  Mij bekruipt telkens het gevoel alsof ze daar uitsluitend werken op basis van 'management by exception'. Iedereen kloot wat aan, we doen maar wat, en als er wat mis gaat (serviceniveau daalt, geen onderdelen, firmware issues bij delivery) dan wordt er wat aan gedaan, maar dan is het al veel te laat. Als het kalf verdronken is dempt men de put.. Elke vorm van periodieke controle lijkt te ontbreken.

  Als ik het goed begrijp is het uiteindelijke euvel met de M3 dat die nieuwe 1-fase UMC niet werkte met de Model 3. Wat hebben ze in de US dan sinds 2016 gedaan? Ze hebben 3 jaar de tijd gehad om dat ding te produceren en te testen. Maar nee, dat moet blijkbaar een uur voordat je een delivery doet nog eens worden getest? Dat is toch gewoon ronduit bizar? Is er dan _niemand_ die halverwege oktober 2018 eens denkt 'Goh, die nieuwe UMC, doet die het eigenlijk wel op de Model 3? Zullen we dat voor de grap gewoon eens proberen?'.

  Tesla is voor een fors deel een software hut. Maar zelfs dat doen ze op een ongelooflijk knullige manier. Het is maar een onnozel voorbeeld, maar in 1 van de firmware releases werkte dat 'dansen' van de Model X niet meer. Ik kan daar dus niet bij. Elke developer weet dat ie unit tests moet schrijven, in elke software hut zijn full-time testers om nieuwe releases te testen en te debuggen. En wat doet Tesla? "Aah joh! Compilen en uitrollen! YOLO". Die "dans optie" is dan niet zo spannend, maar hetzelfde speelt natuurlijk met Spotify, de browser, de changelog en vele andere bugs.

  De regen sensor vind ik ook een fraai voorbeeld. Al 20 jaar lang heeft elke beetje auto een regensensor. Dat werkt als een tiet, kost geen drol. ('t zijn een paar IR ledjes en een lichtsensortje). Tesla denkt, we hebben de camera's, dus die sensor kan eraf. Oke, als je dat wil doen, mijn zegen heb je. Maar dan is het toch ronduit bizar dat je eerst tienduizenden auto's verkoopt die eerst maanden lang geen functionerende regensensor hebben? En als die feature dan eindelijk wordt uitgerold werkt hij nog bedroevend slecht ook. Dat is toch bizar? Waarom niet eerst gewoon die $5 kostende regensensor erin laten totdat je een goed werkend alternatief hebt? Het goed detecteren van regen op een camera beeld lijkt toch verdomd lastig. Wat hebben we nu gecreerd? We verkopen auto's van gemiddeld een ton waarvan de regen sensor slechter werkt dan die in een 10 jaar oude VW Up. Service centers worden overspoeld met klachten over dat ding, dus naast dat we nu een slechter product hebben geleverd kost het ook nog meer geld dan wanneer we gewoon die 5 dollar kostende sensor in de auto hadden geplaatst. Netto uitkomst van dit debakel is dus negatief.

  Ik heb het al eerder gezegd, maar het gros van de autorijders wil gewoon een auto die werkt en een afleverprocedure die netjes is. De klant die 60k uitgeeft aan een auto (nog altijd 2x meer dan gemiddeld!) wil in ieder geval het gevoel hebben dat ie serieus behandeld wordt. Dat zijn aankoop gewaardeerd wordt en iets betekent. Iemand 4x ten blij maken met een dode mus en naar Tilburg laten afrijden is niet je klant serieus behandelen. Dan is je klant de speelbal geworden van het falen van je organisatie.

  Tot zo ver mijn relaas. Ik heb niet eens een M3 gekocht maar ik krijg steeds vaker jeuk bij dit herhaaldelijk zien falen van de Tesla organisatie. Tesla moet dit op orde krijgen, want het kost ze klanten. Een aantal voorbeelden zijn hier al voorbij gekomen. Lease maatschappijen die geen Tesla's meer willen leasen, EC-Rent die het vertrouwen kwijt is, forum leden die door bugs een ICE gaan kopen, "bodyshops" die geen Tesla's meer willen aannemen, etc.
   
  • Like x 17
  • Disagree x 1
 18. schonelucht

  schonelucht Well-Known Member

  Joined:
  Mar 10, 2014
  Messages:
  5,080
  Location:
  Nederland
  Voor diegenen die een M3 al in ontvangst namen. Er zijn wat vragen gerezen op het internationale deel over de Autopilot in Europa.

  1) heb je EAP besteld?
  2) heb je EAP betaald?
  3) heb je EAP werkende?
   
 19. Unit106

  Unit106 Member

  Joined:
  Mar 12, 2016
  Messages:
  789
  Location:
  Netherlands
  Nog een belangrijke : verzekeraars die geen Tesla meer willen verzekeren ....
   
 20. Right_Said_Fred

  Right_Said_Fred Moderator

  Joined:
  May 11, 2012
  Messages:
  3,506
  Location:
  The Netherlands
  Op de meeste punten helemaal met je eens! Tesla moet veel dingen verbeteren. In de bezetting, de communicatie, de coördinatie. Al doen ze ook heel veel goed. Vanochtend weer een erg fijne ervaring qua klantvriendelijkheid door verschillende medewerkers van SEC Duiven bij het inleveren van mijn auto voor de kleine beurt.

  En die regensensor is irritant, dat had niet mogen gebeuren. Ik bepaal nu ook maar handmatig de snelheid, in de hoop dat een volgende update de automatische regendetectie beter maakt. Maar als ik dan rondrijd in een Jaguar E-Pace van €76.000 - de leenauto - dan merk ik ook weer dat Tesla op veel vlakken gerenommeerde merken achter zich laat.

  Voor mij is het glas niet halfleeg, maar halfvol. Nee sterker nog, het zit bijna vol.
   
  • Like x 6

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC