Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Model 3 draadje

Gerrit Vos

Member
May 14, 2015
51
36
Veltem-Beisem, Belgium
jippie, vanavond ook de finale factuur in My Tesla gevonden, en een VIN-nummer. Besteld op 14/12 toen de configurator net open was (België), maar geen P-versie. Nu wachten op een telefoontje. Of misschien moet ik eerst maar de factuur betalen.
 
  • Like
Reactions: S-19910

1MP3R4T0R

Member
Feb 7, 2019
234
103
Utrecht
neen, gewoon het resultaat van obsessief de F5-knop te gebruiken :):D

Nou, net nog een mailtje van Tesla ontvangen. Ze zijn in ieder geval tot in de late uurtjes bezig.
Telefonisch twee keer bevestiging ontvangen dat o.a. KVK uittreksel compleet en naar behoren was.
Via DeliveryNL e-mail te horen gekregen dat dit NIET het geval is. Blij dat ik er nog even achter aan heb gemaild.

En nu weer door met F5 drukken...
 

Peter L

New Member
Feb 2, 2019
4
19
Belgium
Heeft er al iemand in België een Model 3 in ontvangst genomen?
Jazeker; vanmiddag de mijne gaan afhalen in Gent (M3P) :) (gereserveerd op 04/04/2016)
Uitstekende service bovendien. De Tesla-medewerker heeft een dik half uur de tijd genomen om me alles nog eens haarfijn uit te leggen.
Vanmiddag al een honderdtal km mee gereden, en ik ben echt onder de indruk. Ondanks de laagprofielbanden en de 20 inch velgen, rijdt hij veel zachter dan ik gevreesd had. Acceleratie is simpelweg verbluffend, de wegligging heb ik uiteraard nog niet echt kunnen (durven) testen, maar alles op z'n tijd :)
 

Attachments

  • 20190208_144912.jpg
    20190208_144912.jpg
    616.5 KB · Views: 14

Michel3

Love those Aero's
May 2, 2016
632
401
Steenderen, Netherlands
Even door Translate halen deze URL: Kommer Tesla endelig med hengerfeste på Model 3? - TOCN - Tesla Owners Club Norway

en dan lijkt daar toch een aanwijzing te zijn voor een aankomende trekhaak voorziening. View attachment 375694
Ik hoop het, maar ik geloof het als ik het zie...

Zou wel heel mooi zijn en een discussie hier in huis makkelijker maken. Mijn vrouw wil haar FIAT 500 niet kwijt. Maar we hebben ook een auto met trekhaak nodig en die zit niet onder de 500 (en wel onder mijn oude Citroën C5 Break).
 

icelawlz

Member
Dec 15, 2018
15
16
Netherlands
Wordt hier helemaal gek. 21/12/28 tesla 3 gereserveerd. Lease via leaseplan. Zouden hem onder mijn RN nummer hebben besteld op 1/15/19. Tesla vorige van de week geen purschase order ontvangen van Lease plan. Kreeg ik gebin van de week te horen van lease plan dat ze een ander RN gebruiken(die van hunzelf). Telsa nog steeds tot vandaag geen purchase order ontvangen van Leaseplan. Wat een organisatie zeg. Iemand nog tips!! Zo moet ik nog maanden in mijn voorloop auto rijden C3 (das pas een PIEP bak).

Hier via Alphabet Lease besteld en krijg van Tesla Delivery hetzelfde bekende PO verhaal. Echter zeiden zij dat de Lease afdeling van Tesla de PO nog niet verwerkt heeft.. wat mij vreemd in oren klonk gezien de bestelling op 9 januari al was afgerond vanuit Alphabet zijde. Daar zullen ze toch geen maand over doen? Nog even gechecked met hen en rara ze zeiden dat de PO al dus verzonden was op de 9e.. en dat het met de model s er net zo aan toe ging..lange verwerkingstijden). Kan dus best zijn dat jouw PO al verstuurd is maar hij op “de stapel” bij tesla leasing afdeling ligt!
 

TrebVs

Active Member
Aug 15, 2017
1,063
705
NL
Klopt, wordt de M3 in europa op andere banden geleverd dan in de USA? Dat wist ik niet.
Wel Michelin maar geen primacy dus?
Mbt de 18" zie hiervoor posts #9307, 9113/4 en Velgen en Banden #5502
Foto van @Merijn laat helaas nog niet echt alles zien maar ik denk dus Michelin Pilot Sport 3
Misschien kan iemand nogmaals foto maken of ALLE opschriften controleren.... Bvd :rolleyes: ;)
 

Vk500

Member
Dec 15, 2018
67
30
Netherlands
Als het goed is retourneert de TWC nu een foutcode door het rode lampje een aantal keren te laten flashen. In het boekje kun je ontcijferen wat de fout is, bijvoorbeeld fase en 0 verwisseld, onverwachte spanning etc. Check dan morgen ook even of de rotary switch goed staat, passend bij de aangeboden spanning. Als de TWC geen fout geeft zit de fout in de Model 3 en zal de UMC ook niet werken en op rood springen vrees ik. Sterkte! Gelukkig hebben we SuCs

Rare is dat de TWC dus alles in orde vind als je naar de kleurcoderingen kijkt. Springt dus van een bewegende groene balk (terwijl de Tesla blauw is) naar steady groen bovenin en daarna springt de Tesla op rood.
Ik heb 1x een foutmelding gehad tijdens installatie en die gaf toen inderdaad aan dat de rotary verkeerd stond (te hoog). Nu staat deze op 16A en is alles groen. (wat overeenkomst met de 16A krachtgroep).

Zojuist de UCM geprobeerd maar die doet het wel... waaaargghh....

Enige wat ik me nou nog kan bedenken is dat de rotary dan niet op 16A moet maar op minder, ondanks dat het dus een 3x16A krachtgroep achter zit.. Of de TWC zelf is kapot.....
 

SpeedyEddy

Eddy K
Sep 6, 2017
1,375
1,277
Wageningen NL
@Vk500 kijk eens goed naar het rode lampje . Dat knippert met een pauze . Het aantal keer knipperen voor een pauze is de foutcode!
Ik schat in dat 1 van de fases met 0 is verwisseld of dat de aarding ontbreekt. Blauwe draad moet op 0 zitten en geel/groen op aarde. De fasedraden (andere kleuren) mogen onderling verwisseld worden (L1 L2 L3). Een ander idee is dat er iets in je stekker mis is. Het ligt in iedere geval niet aan je model ☰ lijkt het. Ook in de meterkast zou een draad los kunnen zitten, maar die kans lijkt mij erg klein. Tot slot is een slechte (of slecht vastgezette) lasklem een mogelijke oorzaak. Die heb ik gehad. Dan ontstaat er mogelijk zelfs brand. Dus laat een elektricien even doormeten.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Michel3

SpeedyEddy

Eddy K
Sep 6, 2017
1,375
1,277
Wageningen NL
@Vk500 Wat je ook nog kan proberen is om het amperage in je auto iets terug schroeven (in het charge/Laden tabblad kan je dat verlagen) als dat helpt kan je de Rotary inderdaad 1tandje lichter zetten. (Hoeft niet Perse want je auto onthoud op basis van geolocatie het laatst ingestelde ampêrage.)
 

Disneyland

Member
Mar 4, 2018
149
332
Netherlands
Heeft er al iemand de OBD2 connector gevonden.
Volgens de EU moet je als autobouwer dit verplicht inbouwen, ik kan het nergens vinden op internep namelijk. De US spec hebben het niet namelijk
 

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top