TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker and becoming a Supporting Member. For more info: Support TMC

Navigatie

Discussion in 'Belgium and the Netherlands' started by Wolfke, Jun 30, 2015.

 1. Wolfke

  Wolfke Member

  Joined:
  Feb 26, 2015
  Messages:
  456
  Location:
  Keerbergen, België
  Gisteren mij EV-E gaan ophalen in Aartselaar! :tongue:

  Toen ze nog wat lijmresten aan het verwijderen waren aan een sensor, kwam er iemand binnen die ook net z'n S had opgehaald maar hij zou tegen zijn eigen garagepoort hebben gereden, met een kras als gevolg. Ik heb sindsdien nog nooit zo voorzichtig gereden met een auto...

  Enfin, prachtige auto maar de navigatie is echt niet goed t.o.v. Waze dat ik al een hele tijd gebruik:
  1. Geen melding van vaste flitspalen.
  2. Geen melding van mobiele flitsacties.
  3. Geen keuzemogelijkheid tussen verschillende routes.
  4. Deze ochtend nam hij een route die 10 minuten langer duurde dan de route die ik elke ochtend neem (40 minuten ipv 30 minuten).

  Mensen die gewend zijn te rijden met Waze weten waarover ik spreek. Ik heb die tesla webpagina met waze integratie geprobeerd maar om de één of andere reden laadt hij die pagina niet goed (ik geef hem wel gps toegang). Ook zouden daar geen vaste flitspalen op staan. Het minste wat ze kunnen doen bij zo'n auto lijkt me toch android auto of carplay? :confused:
   
  • Like x 1
 2. leysfi

  leysfi Member

  Joined:
  Aug 12, 2013
  Messages:
  550
  Location:
  Zeeuws-Vlaanderen
  Vooral je punt 3 vind ik terecht. Er is verder geen mogelijkheid om aan te geven dat hij snelwegen dient te vermijden of niet, dat hij de snelste of kortste weg moet berekenen (standaard lijkt het mij altijd de kortste te zijn, zelfs al stuurt hij je daartoe door steegjes en buurten die absoluut niet "Tesla-vriendelijk" zijn).
  Met punten 1 en 2 heb je nooit problemen, als je je altijd netjes aan de verkeersregels houdt.
   
 3. dfranssen

  dfranssen Member

  Joined:
  Apr 15, 2015
  Messages:
  28
  Location:
  Zoutleeuw, Belgium
  Ik heb nog geen 1000km gereden, dus heb nog niet veel ervaring met de routes die de gps voorstelt :smile:. Echter merk ik wel dat de spraak volledig verloren gaat als de radio wat luider staat. Het volume van de gps gaat blijkbaar niet luider dan 11?
   
 4. jpet

  jpet Jan P.

  Joined:
  Aug 8, 2014
  Messages:
  3,288
  Location:
  Herne & Leuven, BE
  +1, heb al "stoten" meegemaakt door van mijn normale weg af te wijken omdat dat zogezegd sneller zou geweest zijn. Zeker als je er 21" sloffen onder zitten hebt is het oppassen geblazen.
   
 5. Maarten

  Maarten Active Member

  Joined:
  Nov 2, 2013
  Messages:
  2,466
  Location:
  Haarlem
  Eeeeh.... 11? Bij dat geluidsniveau ben ik bang dat de ramen bij mij eruit gaan knallen....:eek:
   
 6. dfranssen

  dfranssen Member

  Joined:
  Apr 15, 2015
  Messages:
  28
  Location:
  Zoutleeuw, Belgium
  Dan is er bij mij toch iets mis: de vraag is als het met de auto is of met mijn gehoor ;-)
   
 7. Fred85D

  Fred85D Member

  Joined:
  Mar 6, 2015
  Messages:
  372
  Location:
  Rotterdam, Holland
  We "kraken" de gevestigde auto merken wel eens af hier op het forum en het lijkt mij dan ook terecht kritisch te zijn op de Tesla zelf.
  Welnu de Navi-slavi (wie luistert er niet naar de instructies?) is in een woord RUK!

  Zoals opgegeven hierboven voeg ik eraan toe, onoverzichtelijk/onduidelijk.
  O.a. BMW heeft het duidelijk beter voor elkaar met spraak invoer, route en te verwachte files (met de optie tijdens de reis de route ivm file aan te passen DOOR DIT ZELF AAN TE BIEDEN)

  Waarvoor dient een automobiel? juist om van A naar B te komen, veilig comfortabel en snel als het kan. Dat laatste hangt af van de route en als je zonder waarschuwing keer op keer in de file duikt (omdat die navi niet verteld/aangeeft dat er wat gebeurd is verderop) is de lol er snel af.

  Kortom is er een Tesla vriendelijke Tom-Tom site of iets vergelijkbaars? Zoiets als "daglievenmensen maar dan incl. route?
  Ik snapte eerst de taxi-rijders in A*dam niet met hun Tom-Tom in de Tesla, inmiddels weet ik beter en overweeg hetzelfde....
   
 8. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,265
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
 9. MaH

  MaH Member

  Joined:
  Feb 2, 2015
  Messages:
  267
  Location:
  The Hague, the Netherlands
  Het vreemde is dat de navigatie in alles navigon lijkt, wat een heel bruikbaar systeem is. Alleen werkt Tesla om een voor mij onbegrijpelijke reden met een gekortwiekte versie; geen route voorkeuren, geen tussenpunten etc. Vooral dat laatste is heel onhandig als je wilt weten hoeveel stroom je nog overhebt na wat verschillende adressen.
  Verder loopt bij mij op het grote scherm de blauwe routelijn niet lekker meer mee, sinds een paar dagen heb ik hier en daar een blauw stukje op de route. Meer mensen die hier last van hebben?
   
 10. eelcodb

  eelcodb Member

  Joined:
  Mar 22, 2015
  Messages:
  387
  Location:
  Nieuwerkerk a/d IJssel
  Ja dat heb ik ook gehad. En ook dat de route half werd getoond en de file info niet meer. Na een reset was het wel weer in orde.
   
 11. leysfi

  leysfi Member

  Joined:
  Aug 12, 2013
  Messages:
  550
  Location:
  Zeeuws-Vlaanderen
  En net hierdoor snap ik nog minder waarom ze daar bij de Tesla R&D tijd en geld verspild hebben aan het integreren van dat agenda-gedrocht, terwijl elementaire navigatiemogelijkheden zelfs tot op vandaag compleet ontbreken. Waarom focussen ze eerst niet op het essentiële: zorgen dat de ingebouwde functionaliteiten top-of-the-bill zijn of worden? Als alles minstens even goed draait dan bij de concurrentie, pas dan kunnen/mogen ze voor mijn part eens gedurende enkele upgrades focussen op extra bling-bling gadgets waar niemand verder iets aan heeft...
   
 12. e-Rik

  e-Rik Member

  Joined:
  Aug 20, 2013
  Messages:
  643
  Location:
  Nederland
  +veel
   
 13. Wolfke

  Wolfke Member

  Joined:
  Feb 26, 2015
  Messages:
  456
  Location:
  Keerbergen, België
  Ik heb gisteren gemerkt dat de kaarten van de TomTom niet up-to-date zijn waardoor de navigatie van de google maps die weg niet kan/wil gebruiken. Concreet reed ik over de R6 te Mechelen die nu al een jaar verlengd is. Op de TomTom reed ik in het niets en de google map werd gek... :crying:
   
 14. Wolfke

  Wolfke Member

  Joined:
  Feb 26, 2015
  Messages:
  456
  Location:
  Keerbergen, België
  Heb je geen schrik dat je die magneten niet mooi kan verwijderen van je dash en smartphone?
   
 15. ebullio

  ebullio Active Member

  Joined:
  Mar 13, 2013
  Messages:
  4,265
  Location:
  Rotterdam, Netherlands
  Nee,
  Dat heb ik al eerder gedaan, het is bevestigd met een 3m sticker die je met een flosdraad weer kan los krijgen zonder dat je er iets van ziet.
   
 16. Wolfke

  Wolfke Member

  Joined:
  Feb 26, 2015
  Messages:
  456
  Location:
  Keerbergen, België
  Interessant. Ik denk er ook aan om mijn smartphone te gaan gebruiken voor de navigatie, ondanks de tomtom & google maps van de tesla zelf.
   
 17. Hans Noordsij

  Hans Noordsij Well-Known Member

  Joined:
  Apr 4, 2014
  Messages:
  8,113
  Location:
  Tilburg, Netherlands
  Ik heb een beetje een haat - liefdeverhouding met de NAV. Ik ben het eens met de tekortkomingen en hoop nu (ook) op de ene update die de nav op gewenst niveau brengt. Ik denk zelf dus mee en "samen" met de nav kom ik er altijd wel.

  Aan de andere kant geniet ik van het eenvoudig zoeken van de bestemming, firmanaam bijvoorbeeld is al genoeg om te gaan navigeren, de trip planner en ook, maar dat is mijn mening, de agendakoppeling. Ik voer in ieder geval het adres goed in in de agenda en dan heeft iPhone hem en geeft hem door.

  Maar er is nog veel te wensen, vooral omdat er door de combinatie van grote scherm en integratie van SuC's (realtime info bezetting etc.) nog zoveel (meer) mogelijk is.
   
 18. e-Rik

  e-Rik Member

  Joined:
  Aug 20, 2013
  Messages:
  643
  Location:
  Nederland
  Dat zijn leuke extra's, maar ajb, een keuze tussen snelste en kortste route, het leveren van de laatste mapversies, how hard can it be! Ik ben al 2x naar een pontje gestuurd.
  Eerst gewoon, en dan met kunstjes graag.
   
 19. leysfi

  leysfi Member

  Joined:
  Aug 12, 2013
  Messages:
  550
  Location:
  Zeeuws-Vlaanderen
  Elon, we want a better NAV!
   
 20. tonvanboven

  tonvanboven Member

  Joined:
  Aug 15, 2014
  Messages:
  668
  Location:
  Winterswijk
  Voorbeeldje? 4a553a040469eb763a0da5a18ba104c6.jpg
  De werkelijkheid c418436723473c07a33fe1ee36452868.jpg
   

Share This Page

 • About Us

  Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.
 • Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


  SUPPORT TMC