Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Vermogen accu loopt terug

basvk

Active Member
Dec 27, 2013
3,345
2,006
Eindhoven
Stond die 95km er op toen je net arriveerde van een langere rit? Oftewel, was de accu toen op temperatuur?
In dat geval kan het normaal zijn, heb ik ook weleens gehad.
@Laurens1984 ter aanvulling: een koude accu kan minder stroom leveren dan een warme accu. De nachtelijke afkoeling zie je dan terug in de range de volgende ochtend. Na opwarmen van de accu komt de range weer terug (je merkt dan in de auto tijdens het warmrijden dat de nog beschikbare kilometers minder snel afnemen dan normaal).
 
Stond die 95km er op toen je net arriveerde van een langere rit? Oftewel, was de accu toen op temperatuur?
In dat geval kan het normaal zijn, heb ik ook weleens gehad.
Ik heb het destijds ook hier op het forum al gemeld, weet niet meer precies hoeveel het was, maar volgens mij was ik met bijna lege accu ergens aangekomen met nog 16km op de accumeter (iets van +4%) en een uurtje later stond de accumeter op... 0km - leeg dus. Ik was ca. 6km van de SuC verwijderd en kon op het 'rittenverbruikscherm' zien dat de SoC ongeveer -1% geworden was. Toen heel voorzichtig richting de SuC gereden en gewoon aangekomen met ongeveer -2% SoC.
Hoe dan ook, ik was zo'n 18km op de accumeter kwijtgeraakt in een uurtje. Later, na laden, geen beperking op de range gemerkt.
 

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top