Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Vermogen accu loopt terug

arne-nl

Member
Apr 1, 2016
409
420
Leiden
Het valt me op dat de accu opeens een stuk sneller terugloopt. Gisteravond stond er 95 km op het display en nu 80 km. Is het normaal dat dit zo snel afneemt?

De auto gaat dan niet in slaap. Het verlies is omennabij de 30 km/dag.

Ik heb er sinds V10 ook soms last van. Het komt en het gaat...
 

basvk

Active Member
Dec 27, 2013
3,345
2,003
Eindhoven
Stond die 95km er op toen je net arriveerde van een langere rit? Oftewel, was de accu toen op temperatuur?
In dat geval kan het normaal zijn, heb ik ook weleens gehad.
@Laurens1984 ter aanvulling: een koude accu kan minder stroom leveren dan een warme accu. De nachtelijke afkoeling zie je dan terug in de range de volgende ochtend. Na opwarmen van de accu komt de range weer terug (je merkt dan in de auto tijdens het warmrijden dat de nog beschikbare kilometers minder snel afnemen dan normaal).
 

widodh

Model S 85 and 100D
Jan 23, 2011
6,856
2,813
Venlo, NL
Even een kleine opmerking: De state of charge danwel resterende energie van de accu lijkt te zijn terug gelopen.

Een accu heeft geen vermogen
 
  • Like
Reactions: Tozz

Johanvcr

Member
Mar 20, 2019
178
189
Nederland
Kijk even of je sentrymode aanstaat. ook de twee vinkjes onder de "joe-mode" uitzetten als dat kan. De beveiliging aan laten staan kost vrij veel energie. En niet elke vijf minuten met je app checken wat je km-stand inmiddels is: dat houdt je Tesla ook uit zijn slaap.
 

Energie Gratiz

Active Member
Sep 27, 2013
2,564
1,239
Groningen - The Netherlands
Stond die 95km er op toen je net arriveerde van een langere rit? Oftewel, was de accu toen op temperatuur?
In dat geval kan het normaal zijn, heb ik ook weleens gehad.
Ik heb het destijds ook hier op het forum al gemeld, weet niet meer precies hoeveel het was, maar volgens mij was ik met bijna lege accu ergens aangekomen met nog 16km op de accumeter (iets van +4%) en een uurtje later stond de accumeter op... 0km - leeg dus. Ik was ca. 6km van de SuC verwijderd en kon op het 'rittenverbruikscherm' zien dat de SoC ongeveer -1% geworden was. Toen heel voorzichtig richting de SuC gereden en gewoon aangekomen met ongeveer -2% SoC.
Hoe dan ook, ik was zo'n 18km op de accumeter kwijtgeraakt in een uurtje. Later, na laden, geen beperking op de range gemerkt.
 

Gompie23

Gerben
Nov 4, 2018
178
91
Drachten
Ik had er ook last van. Gebruik teslafi en Tezlab en mijn auto ging nooit in slaap. Heb nu tezlab uitgeschakeld en nu is het stukken beter en slaapt ie wel
 

Products we're discussing on TMC...

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top