TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Slacker Radio not working after this morning's new firmware

Discussion in 'Model S: User Interface' started by pmoa, Feb 19, 2016.

  1. pmoa

    pmoa Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    272
    My slacker radio no longer plays music after my software update. I can search for music but then after selecting a song, it doesn't play.
    When I go to browse and Internet and slacker radio, nothing shows up on the right side to select stations.

    Anyone else?
     
  2. CHG-ON

    CHG-ON Still in love after all these miles

    Joined:
    Jun 24, 2014
    Messages:
    2,766
    Location:
    Santa Cruz Mountains, USA
    What version SW? I'm on 2.11.54 with no issues. I know that there is a newer that just came out.
     
  3. kevyli

    kevyli Member

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Messages:
    5
    Location:
    Atlanta, GA
    Just updated and same thing happened. I tried to do log out and log in and it didn't fix it.
     
  4. Zarwin

    Zarwin Member

    Joined:
    May 12, 2014
    Messages:
    407
    Location:
    Hillsborough, NC
    Just got a software update this morning and while I haven't tried slacker, I found an extremely annoying bug with how it interacts with a bluetooth device when playing music. When streaming music from my phone, if I use the skip forward or back on the steering wheel (and I assume the center console as well), and press it more than once, it switches to FM radio. Have had this happen multiple times today.
     
  5. highedu

    highedu Member

    Joined:
    Dec 1, 2012
    Messages:
    626
    Location:
    East Bay Area, CA
    same here
     
  6. green1

    green1 Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2014
    Messages:
    4,116
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    Have you tried rebooting? and rebooting again? and calling Tesla?
     
  7. Alvesd

    Alvesd New Member

    Joined:
    Jun 8, 2013
    Messages:
    3
    Location:
    San Jose, California, United States
    Same problem here. Slacker not working. Logged out and in, and rebooted with no luck.
     
  8. jyinger

    jyinger Member

    Joined:
    Mar 23, 2014
    Messages:
    23
    Location:
    Brea, California
    Just took delivery of my new 90D---Slacker radio doesn't work. Delivery team worked on it for an hour, couldn't get it to work
     
  9. Chris TX

    Chris TX Active Member

    Joined:
    Sep 30, 2013
    Messages:
    1,486
    Location:
    Dallas, TX
    Updated yesterday morning, Slacker worked for me all day yesterday and today. I have a "Classic" if that makes any difference.
     
  10. pmoa

    pmoa Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    272
    I rebooted and rebooted and only tune in works in my car. Sigh, time for another update :)
     
  11. miked112

    miked112 Member

    Joined:
    Aug 22, 2013
    Messages:
    24
    Location:
    New York
    Same here, since the update this week. Bring on Spotify....
     
  12. scottm

    scottm Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2014
    Messages:
    1,281
    Location:
    Canada
    #12 scottm, Feb 20, 2016
    Last edited: Feb 20, 2016
    2.12.45

    Slacker busted for me too.

    Classic car.


    My consolation is that 2.12.45 brought back Bluetooth, been busted for months.
    Also brought back voice commands, also busted for months.

    Now, I can request songs again.... that don't play.

    One step forward, two steps back.

    Yesterday I could at least type songs and they'd play. Today, nothin'




    But with 2.12.45 now Creep setting is saved with driver profile. Ahem. Big whoop.
    No drivers of my car use creep. So Off suited us fine.

    Note to Tesla: All settings should be saved with driver profile. All of them. Everything. Don't do this one by one thing... the last known state of how each driver last left the car is how it should reconfigure itself when that profile is selected. Even the HVAC settings, seat heater, brightness, .... capture the state of the car, put it in a capsule, and bring it back.
     
  13. map724

    map724 Member

    Joined:
    Oct 26, 2015
    Messages:
    39
    Location:
    Phoenix, AZ
    yeah, kind of like my 2009 Acura used to do...7 years ago.
     
  14. Terra117

    Terra117 Member

    Joined:
    Feb 3, 2015
    Messages:
    113
    Location:
    Edina, MN
    This.

    Every single possible setting in the car should be (1) stored with every driver profile and (2) easily edited.

    I'm pretty sure computers are capable of storing 100's of bits of information these days. I offer my assistance if you need help figuring it out, including the trickier bits crossing the bridge between the CAN bus and infotainment LAN.
     
  15. Korben

    Korben Member

    Joined:
    May 13, 2015
    Messages:
    111
    Slacker is broken for me but only in a very particular way. Search and menus do not work. However, favorites do work.

    My guess is something changed on the menuing and lookup between Slacker and Tesla.
     
  16. Peter_M

    Peter_M Member

    Joined:
    Oct 10, 2013
    Messages:
    735
    Location:
    Ottawa, Canada
    Slacker's not working for me either today after upgrading to 2.12.45 yesterday. I tried rebooting (twice), logging out and back in of the Slacker account, and hitting the "Restore" button to restore the Tesla account - no luck. When selecting Slacker in the Browse tab, there's a spinner for a second and then it's blank. Clearly broken, but I'm not sure if it's an issue in the car or with the Slacker service.
     
  17. green1

    green1 Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2014
    Messages:
    4,116
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    I don't think it's the update. Slacker is broken for me too. ..and I'm still on 7.0 I think it's on slacker's end. I can keep playing the station I'm on, but I can't search our browse. (Favourites do work)
     
  18. green1

    green1 Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2014
    Messages:
    4,116
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    I sent the following to [email protected] and to [email protected] today:

     
  19. pmoa

    pmoa Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Messages:
    272
    Working in the software world. I attribute this to testing. There are times when software deliveries just don't get regression tested as software engineers don't like testing. With that said, managers don't put an emphasis on it.

    It sucks, but there are probably more bugs that we don't know about. Elon come hire a technical program manager (me) to solve your software woes.
     
  20. green1

    green1 Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2014
    Messages:
    4,116
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    So, how do you explain it not working on my car with 7.0? I didn't update.
     

Share This Page