Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Tesla model 3 gebroken glas

BoTe

New Member
Nov 4, 2022
2
1
NL
Goedenmorgen!

Ik ben mij aan het orienteren op het tinten van de ramen achter. Echter is het bekend dat er een scheur in het achterraam kan ontstaan, dit kan ook zonder tint ontstaan volgens berichten. Mijn model 3 komt uit eind 2019 en het schijnt dat die daar ook nog gevoelig voor zijn.

Nu is het zo dat er verschillende verhalen rondgaan over de garantie mocht dit gebeuren en je hebt je achterraam getint.
Ik ben dan ook op zoek naar verhalen van Tesla model 3 owners die hun achterraam getint hadden toen ze een garantieverzoek indiende bij tesla over een gebroken achterraam.

Ben benieuwd!
 
Heb zelf al langer dan 2 jaar folie op de achterruit zitten op mijn 2019 Model 3, geen problemen mee gehad. Denk ook niet dat het aan de folie ligt als deze ruiten spontaan barsten, waren er toen ook altijd genoeg die barstten zonder folie erop. En stel er zou toch een barst in komen, gewoon eerst de folie eraf halen of laten halen (altijd voorzichtig mee zijn vanwege de verwarmingsdraden) en daarna pas naar Tesla om te laten bepalen of het garantie is. De ruit moet er sowieso uit dus de folie ben je dan toch kwijt, beter dan geen risico nemen aangezien Tesla altijd vanalles probeert te bedenken om garantie te weigeren.

Waarom zou het achterraam willen tinten? Daar zie je al vrijwel niks door. Zijramen achter snap ik, maar achterraam?

Als je 20% tint pakt voor de achterruit dan lijkt het echt gewoon 1 geheel te zijn met het glas op het dak en dat staat veel mooier, vooral ook in combinatie met tint op de zijruiten. Standaard zie je in de achterruit heel duidelijk de scheiding tussen het lichtere deel en het donkere deel. Is tenminste de rede waarom ik het zo heb laten doen, heel tevreden mee. Je kunt van buiten veel minder goed naar binnen kijken inderdaad maar van binnenuit merk je het niet zo heel veel, nog altijd meer dan genoeg zicht.
 
  • Like
Reactions: CJA Hulskamp

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top