Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Voorsteltopic

Nexus

Active Member
Aug 25, 2015
1,101
634
Grave, Noord-Brabant
Gefeliciteerd en welkom bij de club!

Vooral de laatste week valt zwaar ;)

Maar zoals ik al eerder zei geldt het eeuwenoude Tesla gezegde:
Bezit van de zaak is begin van 't vermaak.
Daarna ben je het wachten helemaal vergeten. :smile:
 

ErnstT

Active Member
Apr 30, 2014
1,830
894
amsterdam
geduld is een schone zaak.... letterlijk zelfs met een Tesla!

In België zijn de fiscale voordelen duidelijk minder. Wegens de bijtellingsvoordelen heb ik de lease van de benzine-auto 26 maanden voortijdig beëindigd €€€€ maar heel snel terugverdiend met als bonus Tesla plezier. Had geen 26 maanden willen wachten! Gooi er eens een rekensommetje tegenaan wanneer de meerkosten van de ICE terugverdiend zijn ten opzichte van de boete.
Ok, dat worden nog lange maanden. Het wachten valt me toch iets meer tegen dan gehoopt :biggrin:
 

M603

Member
Jan 2, 2016
333
243
Vlaams-Brabant, Belgium
Na enkele maanden meelezen heb ik me ook maar 'ns geregistreerd en kom ik me hier voorstellen. Ik woon in Vlaams-Brabant, ben 35 jaar en heb een vrouw en drie kinderen, en sinds vorige week heb ik er na bijna 3 maanden wachten ook nog een 85D bij! Tot nu toe loopt alles nog goed, er passen zelfs drie kinderzitjes naast elkaar op de achterbank :)
 

M603

Member
Jan 2, 2016
333
243
Vlaams-Brabant, Belgium
Bedankt! Ik werk vlakbij strombeek, weet jij of er daar in de buurt ergens snelladers zijn die werken? Ik kan Chademo laden met de speciale Tesla-kabel... Kan handig zijn als ik vanop het werk lange afstanden zou moeten gaan doen.
 

Phil_BE

Active Member
Aug 14, 2015
1,154
282
Strombeek Bever,Belgium
snelladers niet, of het zou aan brussel noord bij electrabel moeten zijn (chademo)

22kw laders wel

in Grimbergen aan de sporthal en gratis laden bij bioplanet op vilvoordsesteenweg en in nood als ik thuis ben bij mij.
 
Last edited:

Ivo-G

Member
Nov 15, 2015
491
288
Utrecht, Netherlands
Nou, ik zal mijzelf ook eens even voorstellen dan.

Ik ben Gilford Grijt, roepnaam Ivo. Ik woon in Utrecht met mijn vrouw Britt en onze 2 zonen. Ik ben een freelance ICT Infrastructuur specialist / systeembeheerder, en mijn eenmansbedrijf heet G-Squared (GG zijn mijn initialen, GG = G^2 = G-Squared).

Ik was al sinds de Roadster een fan van Tesla, nog voor de komst van Elon naar Tesla en nog voor de komst van Tesla naar NL. Ik wist echter niet dat Tesla zich na een tijdje ook in NL had gevestigd, en kwam er pas achter toen ik een S in het wild tegenkwam.
Toen heb ik op 29 oktober 2014 een rode Model S gezien op een ICT beurs bij de Cisco stand, en was ik aangestoken. Ik had mijn net nieuw binnengekomen Tesla Museum / Teslamotors shirt aan per toeval, en ben toen al gevraagd of ik wilde opgeven voor een proefrit.
View attachment 114019
Die proefrit kwam door allerlei omstandigheden pas in juli 2015 te staan, goed geïnformeerd door Boy Ramaekers van Tesla Amsterdam. In november 2015 heb ik de knoop doorgehakt en een Midnight Silver Model S 90D besteld, met alle bestelvakjes aangevinkt (op de winterbanden na). Deze heb ik op 5 maart 2016 eindelijk mogen ophalen in Tilburg.
View attachment 114020
Mijn leven is weer eens in tweeën gedeeld, in de tijd voor de Tesla, en de tijd sinds.
 

roberto3176

Member
Mar 19, 2016
173
190
Belgium
Goedemorgen iedereen!

Ik ben Rob, 39 jaar oud en woonachtig in het zuiden van de provincie Antwerpen, samen met mijn vrouw en twee kinderen. Wij zijn al enkele jaren bezig om onze impact op het milieu te verkleinen zonder aan levenskwaliteit in te boeten. Denk aan wonen in de stad waar je werkt, op de fiets naar school, werk en andere activiteiten, nulenergiewoning, etc.

Met auto's heb ik een beetje een vreemde relatie: ik zie ze enerzijds als een noodzakelijk kwaad, maar aan de andere kant ben ik er ook wel wat door gepassioneerd. Die passie reflecteert zich echter niet in onze autogeschiedenis. Tot nu toe hebben wij drie auto's gehad over een periode van bijna vijftien jaar. Eerst hadden we een Clio overgekregen van mijn schoonouders via mijn schoonbroer. Fijn autootje tot de stuurkolom een kwartslag speling begon te vertonen. Bij het stichten van een gezin hebben we een Megane bij aangeschaft, diesel :eek:. De Clio werd vervangen door een tweede Megane, benzine (op dat ogenblik tegen de stroom inzwemmen). De eerste Megane werd vervangen door een fiets...

Toen kwam het moment dat onze nieuwste auto 6 jaar werd en fiscaal totaal oninteressant. Mijn dochter zit regelmatig mee te kijken als ik op het net naar auto's kijk, en haar oog viel op een rode Tesla Model S met zwarte velgen. Ik dacht bij mezelf "Jaja..."

Dan ben ik toch eens naar een event geweest in Gent, proefritje gemaakt, maar om de één of andere reden er nooit verder mee gegaan. Tot dit jaar zich een fiscale mogelijkheid zich aanbood en het supercharger netwerk tot in Noord-Italië geraakte (een must voor ons). Een Model S bleek ineens een valabele optie! Een nieuwe zou echter te lang duren, dus heb ik Regis in Aartselaar aangesproken voor een oplossing.

Het aanbod:
Tesla Model S 85D, MC Red, 19" standaard, NextGen Black, Obeche gloss, Premium interior

Vrijdag 8 april 2016 was de dag dat wij als gezin nagenoeg end user carbon neutral werden :D
 

Wim S.

Banned
Apr 11, 2013
5,648
6,037
NL
Dag Roberto,
Welkom hier en in de nieuwe CO2 neutrale wereld. Jouw ontwikkeling loopt parallel met die van ons en velen hier.
Even onze route. Eerst een warmtepomp in een goed geïsoleerd huis, dan een Tesla met daarnaast 10.000 km fietsen. Vervolgens alle verlichting naar LED en het gas afgesloten ten faveure van inductie koken. Geen fossiele grondstoffen meer verbranden en per saldo de portemonnee ontzien.
 
  • Like
Reactions: CO2CLEAN

Japiejo5

Member
Aug 22, 2016
52
17
Waterland
Goedemiddag allen,


Nieuwe gebruiker; Was door Frank voor deze draad getipt ;)

Momenteel druk in de weer met de aanschaf van een eerste Tesla Model S.Momenteel rij ik nog fijn in mijn BMW (F10 '13 M-Edition) rond, doet stiekem wel pijn om die te laten gaan.

Ben geen veel rijder, gemiddeld een km of 60/70 per dag, dus de Tesla leek mij een heel mooi plan.

Gewikt en gewogen om een nieuwe te bestellen, maar om eerlijk te zijn; die inruilprijzen die ze bieden,,,:mad:


Ik heb een hele mooie '13 gevonden, Signature Edition, kleur/velgen/dak etc etc allemaal naar mn zin. :)

Volgende maand komt deze beschikbaar,,,dus kan ik fysiek gaan kijken en hopelijk direct besluiten.


Nog ruim een maand geduld :confused:

Lolo paal is besteld inmiddels, de stok staat letter en figuurlijk achter de deur dus om de overstap te gaan maken.
 

About Us

Formed in 2006, Tesla Motors Club (TMC) was the first independent online Tesla community. Today it remains the largest and most dynamic community of Tesla enthusiasts. Learn more.

Do you value your experience at TMC? Consider becoming a Supporting Member of Tesla Motors Club. As a thank you for your contribution, you'll get nearly no ads in the Community and Groups sections. Additional perks are available depending on the level of contribution. Please visit the Account Upgrades page for more details.


SUPPORT TMC
Top