TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

new software bug?

Discussion in 'Model S: User Interface' started by rickgt, Mar 6, 2016.

  1. rickgt

    rickgt Enthusiast owner/member

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Messages:
    316
    Location:
    Carmel
    I have installed 2.13.77 and it solved the charging issue. BUT, it introduced a new bug... whenever I start the car, the audio (which used to start up from whatever it was on before parking) is silent. the screen shows beginning choices like source. If I use the right click wheel and reselect the old source (such as XM radio) it goes to now playing and picks up from where I was - channel and all. If I select the favorites, it will start playing, but the "now playing" screen will not engage until I use the scroll wheel again.

    Anybody else finding this as a problem?
     
  2. EVie'sDad

    EVie'sDad Member

    Joined:
    Mar 6, 2016
    Messages:
    343
    Location:
    Newark, CA
    Yes, I have been seeing this issue for the past two releases (7.0 & 7.1) the Now playing is always greyed out and not selectable until I either choose another station from the browse tab or use the right click wheel to select the source, and only then does the Now Playing become accessible again. I don't know if this issue has been bubbled up to Tesla dev team to look into, but it should be a simple fix.
     
  3. kirkbauer

    kirkbauer Member

    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    490
    Location:
    Atlanta, GA
    I've had various audio issues for a while so they sort of blend together for me. Back in the 6.x and I think 7.0 days my MP3 audio books would play all night long. These days they randomly unpause or just completely stop and lose the audio source.
     
  4. taurusking

    taurusking Member

    Joined:
    Jul 12, 2014
    Messages:
    876
    Location:
    East Texas
    Count me in...not only this but I am unable to pair any phone to my car's blue tooth
     
  5. rickgt

    rickgt Enthusiast owner/member

    Joined:
    Dec 13, 2014
    Messages:
    316
    Location:
    Carmel
    just noticed a new update started yesterday... hoping this solves the problem... please advise if you get it and the problem goes away.
     
  6. sandpiper

    sandpiper Active Member

    Joined:
    Sep 25, 2014
    Messages:
    1,463
    Location:
    Ontario, Canada
    I've struggled with this. Pairing with my 6+ is very inconsistent at best.
     
  7. Jack_L

    Jack_L Member

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    128
    Location:
    Massachusetts
    My vehicle's newest trick to that 80% of the time now when i get into the vehicle after it's ben parked, the XM station has changed to one that I don't even have selected as a preset or favorite. No idea why this has occurred and it's new since 1-2 updates ago. Perhaps my S doesn't appreciate my choice of stations???:frown:
     
  8. RichardL

    RichardL Member

    Joined:
    Oct 6, 2013
    Messages:
    402
    Location:
    San Carlos, California
    yep, seen this as well (although not every time I get in).

    I have also had a few cases in the last couple of weeks where some of my radio presets get 'forgotten' as well.

    Never a dull moment!
     
  9. jaydee49

    jaydee49 Member

    Joined:
    Feb 23, 2015
    Messages:
    22
    Location:
    SF Bay Area
    My audio issue is that the XM station reverts back to the last one I changed it to on the touchscreen and not the station I was last on (which was selected via steering wheel). It's been like that for a couple months now. I am picking up my car this afternoon from service center and I got the notification for software update about an hour ago so hopefully this one fixes it.
     
  10. neptune2000

    Joined:
    Jul 7, 2015
    Messages:
    135
    Location:
    Redondo Beach, CA
    Absolutely. Whenever I start the car, the radio is silent and I have to click on Now Playing.
     
  11. iffatall

    iffatall Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    510
    Location:
    SF Bay Area, CA
    Tesla has acknowledged this (Media Player losing playback position/context/state through car sleep) as a known issue, and promised a fix in one of the upcoming updates. No timelines, as expected. So don't hold your breath.
     
  12. zambono

    zambono Member

    Joined:
    Mar 1, 2016
    Messages:
    755
    Location:
    DC
    Does tesla have a running list of known bugs...
     
  13. iffatall

    iffatall Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Messages:
    510
    Location:
    SF Bay Area, CA
    I'm sure they do internally, but I don't think it is (or should be) public.

    My post above was based on the response I received to my bug report.
     
  14. SherSlick

    SherSlick Member

    Joined:
    Jan 30, 2015
    Messages:
    110
    Location:
    Denver, CO
    I am in the exact same boat. I got an email back from ServiceSupportNA that it is a know bug.
     

Share This Page