TMC is an independent, primarily volunteer organization that relies on ad revenue to cover its operating costs. Please consider whitelisting TMC on your ad blocker or making a Paypal contribution here: paypal.me/SupportTMC

Android app update - car connect delay fixed?

Discussion in 'Model S' started by thegruf, Aug 16, 2016.

  1. thegruf

    thegruf Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    944
    Location:
    UK
    certainly mine seems to be connecting quicker today.
    See if it lasts.
     
  2. thegruf

    thegruf Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    944
    Location:
    UK
    yup - really do think it is improved, I even managed to successfully use Summon.
     
  3. green1

    green1 Active Member

    Joined:
    Mar 25, 2014
    Messages:
    4,116
    Location:
    Calgary, Alberta, Canada
    Nope, exactly the same here, tried on 3 different android devices all with the new version of the app
     
  4. David29

    David29 Member

    Joined:
    Aug 1, 2015
    Messages:
    562
    Location:
    DEDHAM, MA
    When did you get a new version? i did not get any notice of one.
    What is your version number, please? Maybe I missed one...?
     
  5. Caligula

    Caligula Member

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    600
    Location:
    San Diego
    I never had an issue except for the occasional hangup. Killing the app and opening it again always fixed this though.
     
  6. Mattzilla

    Mattzilla Member

    Joined:
    Mar 17, 2016
    Messages:
    156
    Location:
    Long Beach, WA
    Still as sluggish to load as ever for me today. I generally use the Android version of the Energi app, which loads much quicker than the official Tesla one.
     
  7. markn455

    markn455 Member

    Joined:
    Apr 8, 2016
    Messages:
    208
    Location:
    Ball Ground, GA
    After the update, it won't connect if my phone is connected to WiFi. If connected by cellular date, it works fine. When on cellular, it clearly connects quicker. Unfortunate that WiFi is not working reliably.
     
  8. jf2go

    jf2go Member

    Joined:
    Apr 19, 2016
    Messages:
    84
    Location:
    Laguna Niguel, CA
    New version is 2.78.160. It is still very slow to connect for me.
     
  9. jf2go

    jf2go Member

    Joined:
    Apr 19, 2016
    Messages:
    84
    Location:
    Laguna Niguel, CA
    I can connect via WiFi, but it is slow. It sat on the red Teska screen for almost a minute before showing my car. I have not tried a cellular connection yet.
     
    • Like x 1
  10. aesculus

    aesculus Still Trying to Figure this All Out

    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    1,974
    Location:
    Northern California
    Mine seems a lot faster too. Even thought my car is set for all the power saving features. A few weeks ago it would not connect for the world.

    Samsung Galaxy S5. Android 6.0.1
     
  11. ScottUK

    ScottUK Member

    Joined:
    Jun 23, 2016
    Messages:
    18
    Location:
    UK
    Much faster now on my Nexus 6P but it's killing the battery, fixed one issue and created another.
     
  12. thegruf

    thegruf Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    944
    Location:
    UK
    yeah, I have this too, now I have tried is on wifi. Much quicker on cellular but takes an age connect via wifi.

    My Android Tesla build is 2.7.8 160 in case others have different versions.

    Another patch please tesla.
     
  13. Korben

    Korben Member

    Joined:
    May 13, 2015
    Messages:
    111
    Works better for me with the patch. Much much better.
     
  14. jf2go

    jf2go Member

    Joined:
    Apr 19, 2016
    Messages:
    84
    Location:
    Laguna Niguel, CA
    My app updated to 2.7.9.161 last night and now I can no longer connect over WiFi. 2.7.8.160 connected (albeit slowly) over WiFi for me.
     
  15. aesculus

    aesculus Still Trying to Figure this All Out

    Joined:
    May 31, 2015
    Messages:
    1,974
    Location:
    Northern California
    With 2.7.9.161 it is much slower than the last update. What we gained we have now lost.:(
     
  16. rog

    rog Member

    Joined:
    May 30, 2015
    Messages:
    285
    Location:
    Connecticut
    Hey, but the referral button works now! Forget about supporting/improving functionality for existing owners, new sales we need! ;)
     
  17. ibdb

    ibdb 3 Car Garage and a 5 Car Life

    Joined:
    Apr 29, 2015
    Messages:
    220
    Location:
    Puyallup, WA
    For as long as I can remember, my Tesla app on Android wouldn't connect unless I saw the red T on launching the app. In almost all cases, I would see the red T every other time I tried to launch it. If I didn't see it, I'd back out of the app to try again and would see it and would connect.

    With the update I just installed, I've tried 5 times and each time I've seen the red T and connected to my car in about the same amount of time I'm used to seeing.

    Galaxy S5 on Marshmallow (6.0.1)
     
  18. LoL Rick

    LoL Rick Like Buttah

    Joined:
    Apr 21, 2014
    Messages:
    418
    Location:
    Land O Lakes, FL
    This.
    My phone went from fully charged to 21% in 3 hours this morning. Battery usage report showed Tesla app as the major consumer. Grrr.
     
  19. thegruf

    thegruf Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    944
    Location:
    UK
    I got high battery usage too, not as bad as others though.
     

Share This Page