Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Superchargers in Nederland (NL)

This site may earn commission on affiliate links.
Mod: corrupte link verwijderd


Tesla heet EV’s van zo’n beetje alle merken welkom om op te laden bij een snellaadstation. Maar blijf niet te lang staan, want dan komt er een extra tarief. En kom niet op piekmomenten, want dan kan de laadbeurt bij Tesla duurder worden. Het automerk denkt over meer manieren na om de doorstroom te verbeteren (en wat extra geld te vragen). Van 80 tot 100 procent laden zou meer gaan kosten.

Tesla-hacker Green vertelt op X over een aanstaande software-update. Hierbij zouden er ‘congestion fees’ of spitstarieven worden toegevoegd. Wanneer het extra tarief komt en wat het gaat kosten, is niet bekend. Het Amerikaanse automerk kan nu al het laadlimiet op 80 procent instellen. Je kunt dit zelf aanpassen in de Tesla-app of op het touchscreen van de auto wanneer je je Tesla aan de lader hangt.
ADVERTISEMENT

Waarom wil Tesla een extra tarief voor de laatste 20 procent laden?​

De laatste 20 procent laden gaat altijd langzamer. Volgens Tesla zijn Superchargers er om snel op te laden en niet om langer gebruik te worden dan nodig. Ze willen dus niet dat mensen de paal blijven bezetten voor de laatste 20 procent. Het tarief moet mensen afschrikken en de doorstroom verbeteren.

Voorlopig betaal je alleen extra als je blijft staan nadat je batterij vol is en bij sommige stations in de piekuren. In Nederland en België betaal je 0,50 euro voor een minuut dat je blijft staan. Als de hele Tesla-parkeerplaats vol staat, rekent het bedrijf het dubbele per minuut voor het bezet houden. Ben je na vijf minuten weer terug? Dan hoef je het extra tarief niet te betalen bij de Tesla Supercharger.

Bron: CarExpert
 
Last edited by a moderator:
Gaat Tesla ook sta geld voor kamperen berekenen?
Hij / zij / hen / whatever had ook bij de receptie van de Witte Bergen een kamertje kunnen fixen
IMG_5820.jpeg
 
Even opletten, bij Cor en Don zijn 3 stalls bezet. 2 met deze groene bakken, de derde (daar tegenover op de hoek) met een dranghek. Wordt niet in de navigatie vermeld. Doet er uw voordeel mee.
View attachment 988561
Zou het lang duren op die groene bakken vol te laden?
Of gaat Tesla nu idle time in rekening brengen?

er zijn vast leukere dubbelzinnige opmerkingen te maken.
 
Zou het lang duren op die groene bakken vol te laden?
Of gaat Tesla nu idle time in rekening brengen?

er zijn vast leukere dubbelzinnige opmerkingen te maken.
Nog leuker wordt moeilijk wel wat zinvolle aanvullingen;
Twee containers, zit vast een dubbele lading achter.
Ze zijn smerig maar staan recht, is zeker geen schuine bak.
Two Cybertrucks with Special Paint signalled at supercharger in The Netherlands.
 
View attachment 989228

Van de week in Best geladen aan de V4 Supercharger. Mooie laadplek met een recent (in april) geopende Van der Valk. Ook de laadsnelheid beviel goed!
Kom er nu regelmatig. Wel opstartproblemen geweest waardoor vaak maar enkele laders actief waren. Inmiddels opgelost en sinds 1-2 weken weer allemaal in gebruik. Deze week zelfs de 254 kw daar aangetikt met laden! Dan gaat het lekker rap!