Welcome to Tesla Motors Club
Discuss Tesla's Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck, Roadster and More.
Register

Software 2023.38.*

This site may earn commission on affiliate links.
De API changes in firmware 2023.38.* zijn een opmaat naar het uitfaseren van de Tesla Owner API. Deze wordt vervangen door de Tesla Fleet API (auto's < 2021) en de Tesla Vehicle Command API (auto's > = 2021). Beiden hebben 2-zijdige authenticate en vereisen dat elke app een certificaat registreert bij Tesla en een lijst van VIN's die de app gebruiken. Je kan dus straks niet meer willekeurige apps commando's laten sturen of data laten ontvangen van je Tesla.

Voor de thuisgebruiker die werkt met open source apps betekent dit waarschijnlijk dat je zelf een certificaat moet registreren bij Tesla als je polling/automatisering wilt blijven doen.

2023-10-09: Rest API vehicle commands endpoint - deprecation warning
 
Als goed anderhalve week vast op download van 2023.38.6 op de model x plaid. Autopilot niet langer beschikbaar sindsdien (blijft ook parkeerassistent laden).. De twee scroll wieltjes indrukken heeft geen soelaas geboden, iemand nog een mogelijke oplossing?
Heb je al eens een ratelend rempedaal gehad als je wil wegrijden met een lage SoC?
 
Hier sinds 38.6 ook AP die zich verslikt heeft en APS_w132 foutmelding geeft, en de melding dat een software update nodig is en je een service afspraak moet plannen.

Normaal enkel te herstellen door ofwel een nieuwe software update die men vanuit Tesla moet verzenden, of wisselen van hardware.

View attachment 990318
38.8 binnen gerold en dit probleem is verholpen.
 
  • Like
Reactions: Eriksc
Vandaag voor het eerst naar mijn werk gereden met 2023.38.6. Onderdeel van de route is een provinciale weg, waar op een kruispunt de strook voor rechtsaf is afgezet omdat de weg daar open ligt. De maximum snelheid op dat stukje is daarom even 50 km/u. Na dat kruispunt is het vanzelfsprekend weer gewoon 80 km/u. De borden worden niet herhaald, dus iemand vanuit enige andere richting komt, heeft nooit een bord 50 gezien. Alleen m'n Tesla denkt daar helaas anders over. Die bleef tot nu 5 kilometer lang hardnekkig volhouden dat we niet harder mogen dan 50.

Tot vanmorgen. Direct na de kruising stond de maximum snelheid weer op 80! Yay!

Toeval, of hebben ze het gefixed? N=1, maar donderdag ga ik weer...